Ridpassen

Dressyrlektionen
Det gick helt okej! Chrillan var dock väldigt pigg och gick inte att samla i hop alls (blir piggare när det är många hästar). Hon brukar ha ganska jobbigt att gå skänkelvikning i trav vilket hon hade för vänster skänkeln. Hon slog upp huvudet och lyssnade inte alls men stundtals gick det okej. Däremot för högerskänkeln gick det hur bra som hellst. Hon försökte inte springa iväg från arbetet utan bromsade upp sig och gjorde som jag ville. Försöker se både det positava bitarna och vad jag ska tänka på för att det ska bli bättre.

Chrillan idag
Hon var väldigt lugn idag och jag fick hålla om med skänkeln. Hon var även lugn i galoppen vilket jag ser som ett stort pluss! Tänkte jobba lite på skänkellvikningarna, men jag var lite seg i stallet (som vanligt) så jag hade inte riktigt tid till det för att lektionerna skulle börja. Sedan skrittade jag ut ett mysigt varv runt gården♥

Igenridningen
Det var hoppning på lektionen och jag hade Kalle. Han ville inte alls lyssna på mig och tog inte skänkeln. Sen i galoppen skrämde min ridlärare honom lite och då vaknade han. Men sen skrittade vi på långa tyglar och efter det var han borta. Vi travade över lite bommar och ett par serier. Men på serierna så bara stannade och stannade han. Det var som om jag inte fanns. Sedan hoppade han två av tre hinder i ena serien och svängde åt vänster. Då ramlade jag av för första gången på över ett och ett halvt år. Jag gjorde inte illa mig eller något så jag satt upp igen och lyckades få honom att hoppa hela serien. Det har nog aldrig gått så dåligt för mig. Jag var ju inte så glad på Kalle sen och när jag ryktade honom ville han inte kolla på mig. Man såg att han  skämdes stackarn, men han kanske lär sig något av det.

//Jossan

Gårdagens dressyr lektion

Lektionen är jag väldigt nöjd över. Har inte ridit Gilbert på en dressyr lektion sen typ i julas. Så det var väldigt kul att få ha honom. I hoppningen så orkar jag inte riktigt driva tillräckligt vilket gör att han bara springer, dessutom så lyckas jag ofta tippa frammåt vilket inte är ett plus.
Men igår gick det mycket ättre, han är ganska annorlunda också när det inte står hinder i ridhuset ;)
Han va lugnt, och jag lyckades räta mer på mig än vad jag brukar. Är mest nöjd med slutet faktiskt! :D Då skulle vi galoppera på minskade volter, eller hur man nu ska förklara ;)
Rättställd häst, lugnt och bra tempo, sen lyckades jag nästan räta upp mig ordentligt men det var inte perfekt. Med tanke på att jag vart sjuk så länge så har jag ju tappat både muskler och kondis, så trodde nog att det skulle gå sämre än vad det gjorde. Förhoppningsvis så kommer jag få fortsätta jobba med honom i dressyren också, inte bra hoppningen :) Men vi får se. 
Får se till att få tillbaka mina muskler, dem jag hade i alla fall ;)

Kväller :)

Min dag har varit typ ganska lugn. Bästaste Josefine sov här inatt, vi vaknade imorse och gick upp för att baka scones. Det var suuper gott! :D
Sen typ stannade vi i soffan resten av tiden, gick ut en stund innan vi skulle åka iväg till stallet. Jag skulle egentligen inte dit, men eftersom Jossan skulle dit och jag behövde prata med Cajsa ( min ridinstruktör ) så blev det så :) 
Jag skulle fråga Cajsa om vem jag skulle anmäla mig på till lokal tävlingen i sollentuna den 14 april. Det blev min fina prinsessa Dixie som jag ska anmäla mig på! :D
Hoppas hon håller sig hel och ren hela sesongen! Förra året blev hon öm och hade lite ont i benen. Så hon fick vila ganska mycket under sommaren, men nu ser hon riktigt fin och stark ut. Skulle behöva jobba på den där formen bara ;) 
Men i alla fall, när jag kom hem sen så skickade jag iväg ett mail till stallchefen om dixies licens, sen fixade jag disken. Fastnade lite framför tven, hehe, det var top model på trean och var bara tvungen att kolla ;) Då tyvärr han solen gömma sig lite för mycket, hade inte lika stor lust att fota då. Blev lite halv mulet, så det får bli en annan dag. Så blev bara några få bilder runt huset typ.
Just den här togs på förmiddagen men endå.
Just nu sitter jag i sängen som vanligt och funderar på en header typ. Lyssnar också på en grymm låt!
Chris Cornell - Scream ( Timbaland ) Den är vädigt bra enligt mig iaf ;) 
Lite senare kommer ett inlägg om den lyckade dressyrlektionen igår! :D // Mathilda

Morgon

Nu har vi vaknat här hos Tilda, kanske skulle behövt sova lite längre dock ;) Snart ska vi gå ner och baka scones, mums! Sedan ska vi nog baka något annat gott. Lite senare blir det av till stallet, först rida Chillan och sedan rida igen en lektion :)
Ikväll blir det ett längre inlägg om alla pass, även gårdagens!

//Jossan


Mot stallet!

Jag är ju galen :O Måste sluta göra så många gula gubbar ;) 
Men nu är jag iaf äntligen påväg till stallet!  Trodde verkligen inte att jag skulle kunna det först. Hoppas det går bra, och jag har faktiskt inte en blekaste aning om vilken häst jag ska rida. Kanske Magic? eller Bert ( Gilbert ) 
Efter lektionen sen så kommer Jossan hit, ska bli super trevligt ju :) Berättar hur det gick senare. Hejdå! // Mathilda

Slask..

Snö + varmt = slask..
Blä! Jag vill ha vår nu. Vår fåglar som sjunger, värme, gå utan jacka osv.
kan bara tänka mig hur geggig det är på stallet..

//Jossan


Mathilda

Som jag skrev lite tidigare så kommer det kanske bli ett ganska långt inlägg nu, hehe ;) 
Tänkte skriva lite om mig och min vardag liksom :) Kanske inte blir världens bästa, men det är något iaf :) 

Jag heter ju då Mathilda Gummesson, är född i April -96, så fyller snart 16 :) Jag bor ute på en ö, så kallad Ljusterö ;) Men jag går i skolan i Åkersberga, eftersom jag tycker den är mycket bättre än ljusterös.
Jag kan verka typ väldigt blyg, vilket jag är! Men om man lär känna mig så brukar det bli lite annorlunda ibland, haha!
På min fritid så rider jag på Roo Gård, världens bästa ridskola enligt mig ;) Där rider jag minst två gånger i veckan, dressyrlektion på tisdagar och hopplektion på fredagar. I höst har jag ridit på Roo i 7 år , började på hösten då jag var nio år. Så tror det blir 7 :) Jag har hopptränat i fyra år tillbaka. Jag tror det är fyra i alla fall :) Jag började hoppa med min älskade bebis Dixie.


En riktigt läromästare som aldrig kommer läma första platsen i mitt hjärta <3
Hade henne i ca tre och ett halvt år :) 
Men tyvärr är jag lite lång för henne nu.. :( 
Hoppade Magic i lite mindre än ett halvår, och nu har jag börjat på Gilbert :) Kan honom inte än, men jag lär mig honom tillslut förhoppningsvis :)
Tävlar mest klubbtävlingar, lokala eller ponny cupen. Ponny cupen får jag inte starta i nästa år :( För gammal, känns bra alltså. Börjar bli gammal! ;) 
Utanför ridskolan så rider jag på min medryttarhäst en gång i veckan. Han är en mysig arab valack på 16 eller 17 år :) Helt underbar :D Finns bilder på honom längre ner i bloggen :) 
Innan honom så red jag en häst som heter Escis ( Evito Escobar ), honom red jag över sommaren bara, sen skulle han och hans matte flytta :( 
Innan honom, faktiskt samma sommar, så red jag på en annan skimmel arab. Hon heter Dzoza. Henne red jag året om, i alla väder, i lite mer än fyra år. Hon va min lilla prinsessa. Slutade endast pga att hon heltplötsligt flyttades utan förvarning och ägaren inte har hört av sig sen dess. Så det var tragiskt! :( Vet faktiskt inte alls varför det blev så, men det är inte mitt beslut. Jag ägde henne inte, så kunde ju inte göra så mycket. Men det hade vart trevligt att få veta, och att liksom få träffa henne en sista gång ;) 
Annars på min fritid! Byter helt ämne nu..
Jag gillar verkligen att fota, är inte ett dugg bra på det tycker jag. Men det är fortfarande kul :)
Fotar med min systemkamera jag fick förra året :) Inte duktig, men det är kul somsagt! :)
Det var lite grann om mig och min fritid i alla fall :D 

Extremt långt blev det, men hoppas det var okej.  Ha de gött // Mathilda

Suck..

Jag tycker att vi har fått till bloggen ganska bra nu! men sen klickar man in sig på något och där är det typ katastrof... Det värsta är att vi inte har någon aning om hur man ändrar där.
Så vi tar gärna emot tips! :)

//Jossan

Frukost

Nu sitter jag i vardagsrummet framför tvn, med datan och äter frukost. Det blev två knäckemackor med leverpastej och ett glas egenpressad juice. Juicen består av två appelsiner och en citron då jag älskar surt.
God frukost enligt mig!

Ikväll är det dressyr träning, så det e en stund tills jag måste ta bussen vilket är skönt.

//Jossan

Morgon :)

Goodmorgon! :D 
Klev precis upp en  snabbis för att kolla vädret ute, det ryckdades ju om att det skulle komma snö igen :)
Man kan ju undra om det kommer bli såhär igen

eller att det kommer börja smälta dirket då solen kommer fram? 
Vill att det ska finnas lite bra snö kvar i fjällen, till våran skidvecka Idre :D Längtar galet mycket dit :) 

Nu ska jag gå ner och äta frukost och ta en dusch. Även fira att jag inte har någon feber längre :D wohoo!! ;) haha :P 
Varnar också för ett långt inlägg lite senare. Kramis / Mathilda

Kudden!

Hoppas, Hoppas verkligen att jag är pigg imorn! Vill verkligen inte missa en till ridlektion :/ 
Tycker jag borde klara av det, så länge jag inte stressar upp mig, blir ju trött av att stressa. Så Hoppas!  :D 
Så nu ska jag nog ta och göra som Findus och trötter, lägga sig på kudden och sova :) 
Hoppas jag inte vaknar så fruktansvärt tidigt bara. Är nog inte ensam om att tycka att det är hemskt att vakna tidigt när man har lov ;) 
Godnatt på er! Kramiz! <3 // Mathilda



Smile! :D

Nu när jag kollade igenom bloggen, så upptäckte jag att jag är helt hopplös med smilisar :O
Heeela tiden gör jag sånna små gubbar :P 
Haha, det ser ganska kul ut faktiskt.
Små gula prickar överallt liksom ;)
Happy face!
Den kanske såg lite läskig ut istället :O // Mathilda

Galen film!

Apornas planet var ju helt galet bra! :D Tummen upp för den!

Den filmen måste bara ses om du inte redan sett den, den är verkligen bra asså ;) 
Men tycker det var elakt slut :O Ska inte avslöja något. Men säger bara, det MÅSTE komma en tvåa! ;) // Mathilda

Filmdags!

Som rubriken säger så blir det lite film nu! :D
Det blir Apornas planet, ingen aning om den är bra. Men en familje film i alla fall :P
Sen får man ju inte glömma godis! Viktigast! Eller vad tycker ni är viktigast på en filmkväll? :)
Skriver mer ikväll sedan, efter filmen :D // Mathilda

Bussar..

Bussarna till stallet går så himla sällan. Ibland så går de typ en gång i timmen, men sen är det ett uppehåll på ca 2 timmar eller mer. Det är alltid då man egentligen skulle villja åka buss. På helgerna går det tex en buss hem 14:49 och nästa 17:19. Det är 2,5 timmar imellan dem. Man blir så irriterad på att det går så sällan.
Men vad skulle man göra utan dem? Utan bussarna skulle man inte ens kunna ta sig till stallet utan skjuts. Då skulle jag inte kunna vara lika mycket i stallet som jag är nu. Liksom no way att mina föräldrar skulle köra mig till och hem från stallet 6-7 dagar i veckan. Det är ändå minst 20 minuters åktur.
Så jag är väldigt glad att det finns bussar men det skulle inte skada om de åkte lite oftare!

Bussen fast åt fel håll :)


Bloggdesign?

Ja, vi håller på att klurar på hur man fixar bloggdesigner. Vi vill nämligen inte ha en vanlig, utan en lite mer orginell och personlig. Men vi har ingen aning om hur vi gör så vi typ kollar på youtube, söker på google, testar och hoppas på det bästa ;)
Om någon har något tips, skriv till oss!

//Rootjejerna

Äntligen hemma :)

Nu såå, är jag entligen hemma igen! :D Nu sitter jag i sängen och myser med min fina lilla Findus, han sover jätte djupt, det är super gulligt. Blir ju också sugen på att sova när jag ser honom ;)

Det här är en bild på honom från i sommras. Han ligger och sover i min lillebrors knä :) Så söt.
Tänkte försöka klura ut hur våran blogg ska se ut, får snacka med jossan och bella sedan :) 
Lite senare tänkte jag skriva lite om min " vardag " eller vecka kanske man ska säga. Hur mitt liv ser ut just nu helt enkelt :D 
Kännde att det här inlägget var lite onödigt kanske? Jag vet inte, men endå ;) // Mathilda

Galet♥

Idag gick det också hur bra som helst att rida. Gick även bra i galoppen så är super nöjd! Kännslan jag fick ibland va bara helt underbar. Hon hade så mycket energi idag men var ändå lätt att samla upp. Galet härligt ♥

//Jossan


På bussen

Nu sitter jag på bussen på väg till stallet. Bussar ska jag också göra ett inlägg om senare.
Jag han inte skriva något imorse då jag kunde sova länge idag. Skönt! Men bussen går också andra tider nu när det är en vardag. Det gjorde att jag fick ta en buss som går tidigare. Jag hoppade över frukost i dag för när jag gick upp va det bara någon timme till lunch.
Det blir nog en mysig dag i stallet i det fina vädret!


Mot farbror doktor


Den här lilla mysen låg i min säng för en liten stund sedan. Lilla kurr maskinen ;) 
Men hon gick för att mamma kom in i rummet, och sa att jag var tvungen att gå upp nu. Ska nämlingen in till berga och kolla varför den här förkylningen aldrig ger sig. Jag var typ helt frisk i fredags och i lördags, sen på kvällen på lördagen så fick jag ju jätte mycket feber. Bara sådär. Efter ca tre-fyra veckor med förkylning tycker jag att jag borde bli frisk nu!
Skriver mer när jag kommer hem sedan. Då blir det mer bilder också! :D 
Ha det bra! och håll er friska! ;) // Mathilda


Godnatt! :)

Förlåt för att jag inte skrev något mer i alla fall. Men det blev lite annat istället. Hehe.
Men imorgon, då kan jag nästan lova att jag skriver lite mer, beror ju lite på om jag har något att skriva :) 
Men något får ni iaf, och bilder! :D 
Tänkte nog inte skriva något mer nu, blev ett kort inlägg för omväxlingens skull ;p 
Så Godnatt, ha det så bra! Kramisar // Mathilda

Underbart

Idag gick det helt underbart bra att rida! Hon var lite stretig i skritten. Men så fort hon tog upp huvudet så släppte jag innerhanden och drev exta med innerskänkeln, då kom hon tillbaka i formen på en gång. Sen gick hon bara klockrent. Det gick inte helt bra i galoppen, men den har vi fortfarande inte jobbat med så mycket. Det går bättre och bättre för varje gång iaf.
Jag tänkte skritta ett varv runt gården men efter bara en bit var det ganska mycket is i en nerförsbacke. Då bestämde jag mig för att vända då Chrillan inte har några skor och alltså inga broddar i bak. Men den lilla biten vi gick var mysig, vår sol och allt.

Det var is på vägen till och från kulles (privatstallet). Det brukar ta ca 5 min att gå där i vanliga fall. Isen gjosde att det var super halt och jag bestämde mig för att leda Chrillan där. Jag tror att jag halkade mer än henne men självklart var jag orolig när vi gick där.

Juste. Jag stog och rycktede Chrillan i stallgången, hon tycker att det är tråkigt och hon hatar när man borstar henne under magen. Så hon började trampa runt och hamnade på min vänstra stortå. Det gjorde ganska ont men glömdet ganska snabbt bort. Dock märks det nu då den gör ont, är svullen och börjar bli lila.

//Jossan

Goddag ;)

Nu behövde jag inte säga godmorgon i alla fall! :D Haha. Jag vaknade för ca en timme sedan, var välldigt skönt att sova :) Jag kännde mig lite febrig när jag vaknade, men när jag gick ner för att hämta frukost så tyckte jag att det hade gått över, och jag hade rätt! :D Hade ingen feber, klarade mig med typ en grad men endå! Det är går åt rätt håll iaf! :D 
Mina planer för idag är att bara ta det lugnt, plugga lite grann. Ska bli frisk nu. Asså helt utan förvarning så får jag värsta feber attackerna, eller hur man ska säga. Det är inte OK! ;) 
Halv fyra sedan så ska jag kolla på Grand-prix hoppningen på Göteborgs horse show!! :D http://www.tv.nu/p/12022615301755svt1 ;) 
Det kommer lite bilder senare idag tror jag, hehe om jag orkar och kommer ihåg :) Tänkte skriva lite om mig osv..
Jossan är i stallet hos sin bebis Chrillan just nu, fram till typ fem. Så ni får väl stå ut med mig en stund ;) Bella är också i stallet och rider en häst som heter Natte. Eller han heter egentligen något annat, men det kan jag inte riktigt stava, hehe :P 
Tråkigt att jag var tvungen att bli sjuk igen.. Annars hade jag med säkerhet också vart i stallet nu och ridit Liam med en kompis. Det är så mycket bättre väder idag också, suck ;) 
Ska försöka hitta nå roligare gubbar istället för " :) " men jag är hyfsat ny på det här, så har ingen aning om hur man gör, hehe ;)
Inga bilder den här gången heller, men det kommer sedan somsagt. Ha det bra så länge! Kramiz! // Mathilda

God eftermidag!

Nu har jag nyss ätit tackos rester till lunch, mums! Snart blir det av till stallet som vanlig men får sjuts hem sen av Bellas föräldrar. Skönt att slippa stå och vänta på bussen!
Kommer dock att missa sändningen från GHS idag. Ogillas. Men det får bli svt play ikväll istället, så jag tror att jag klarar mig ;)

//Jossan

Sjukling :(

Som rubriken säger så lyckades jag inte riktigt att hålla mig frisk :( Kom hem från stallet med 39 graders feber, det känndes inte bra. Kan inte rida lilla skrutt Liam imorn då tyvärr. Men det gick jätte bra med skruttis idag i alla fall, vi tog det lite lugnt. Red ute en stund sen avslutade i ridhuset, men det blåste som s*tan, ridhus väggarna/taket lät helt galet. Pinnar skrapade mot väggen och grejer. Men Liam var lugn endå, fina lilla ponnyn :) Men jag hoppas verkligen att jag blir frisk till tisdagens dressyr lektion! :) 
Har precis kollat på Göteborgs horse show, man blir ju inte lite avundsjuk, nej nej ;) 
Ser så sjuukt lätt ut för vissa ryttare, men känns helt omöjligt att göra. 
Förlåt, men det kommer ingen bild idag, fotade inget i stallet, sen så orkar jag inte tyvärr. Är helt slut verkligen :O
Nu sitter jag i sängen som vanligt, snart dags att sova! :D Hoppas bara att jag lyckas somna också ;)
Förlåt för att vi inte skrivit något om oss själva än, men det kommer! :D Lovar ;)
Juste! Haha, det jag skrev imorse, om vad jag skulle göra idag, stämde sen inte riktigt ;) Blev ingen frukost eller plugg.. ;) Istället så blev det film med lillebror, damsugning av huset, en liten lunch, stallet, sen kom jag hem och typ dog i soffan med feber och fyra filtar ;) 
Det var min lördag! :D Hehe, kanske inte världens roligaste inlägg, men förhoppningsvis blir det bättre när man kommer in i det ;) 
Men nu får ni ha det bra! :D Och bli inte sjuka som mig, det är tråkigt ;) Godnatt på er sedan! // Mathilda 

GHS!

Nu är det delar av Göteborg Horse Show på svt 24. Det sitter man såklart och kollar på som hästnörd när man inte har kunnat vara där!

// Jossan

Mys, hårt jobb och vind

Det är typ det som dagen i stallet bestod av. När jag skulle hämta älsklingen i hagen gnäggade hon. Blev varm i hela hjärtat, min fina älskling<3 
Efter som att hon har stått så hade hon fällde hon en massa. Så jag tror att jag stog och rycktade 1 och 1/5 timme. Jag stog i stallgången så att inte allt hår skulle hamna i boxen och la ut lite mat så hon skulle kunna äta insläpps maten ändå. Det blev mycket hår och jag han knappt få bort allt.

När jag skulle rida snöade det inte längre, men det blåste storm! Så jag bestämmde mig för att inte skritta ute då Chrillan bara blev spänd och red lite i ridhuset. Ett tag lät det som taket skulle blåsa av men det slutade ganska snart och Chrillan brydde sig inte. Hon var fin i skritten men väldigt stretig i traven. I slutet gick hon bra så jag är nöjd!

// Jossan

Lov, eller?

Nu är det första dagen på lovet. Men för mig känns det inte riktigt som om jag har lov. Allt kommer att vara som vanligt ändå. Jag kommer att åka till stallet nästan varje dag och vara tvungen att plugga nästan varje dag då jag har missat så mycket när jag var sjuk...
Men får försöka göra det bästa av det! Ska verkligen försöka plugga mycket nu i början av ölovet så jag kan slappa i slutet. Behöver riktig vila och inte vila för att jag är sjuk.

Känns som mig det här lovet ;)


Snart ska jag äta och sedan blir det bussen till stallet. Tänkte skritta ganska mycket idag efter som Chrillan stått i två veckor då jag har varit sjuk. Men jag ser att det snöar ute vilket jag inte tycker om! Det är inte mysigt att skritta ute om man får snö på sig och jag vill ha vår nu.

//Jossan


God Morgon :)

God morgon säger man nog när man vaknar vid åtta :P Jag som hade hoppats på att få sova till i alla fall elva :O
Efter det här ska jag gå ner till köket och äta lite frukost, sen blir det nog att plugga lite.. Har en hel del prov att ta igen, hehe.
Runt tolv är planen att jag ska åka upp till stallet och rida min fina medryttarhäst Liam, har ridit honom i ca ett halvår nu :) Det går jätte bra, han är ur gullig. Han är en skimmel arab på 16 eller 17 år. Men han håller fast vid att han är yngre än vad han egentligen är ;) Hans matte är bortrest idag, så därför rider jag honom idag och imorn. Brukar annars bara rida på torsdagar, eller som i det här fallet, då hon är borta. Hade gärna ridit oftare, men eftersom jag har en hel del i skolan och att jag rider minst två gånger på Roo Gård så hinner jag inte riktigt just nu :(
Så det är de här två skruttarna som väntar på mig när jag kommer till stallet! :D 
Skimmeln till höger är lilla limpan, som vi kallar honom ibland :P Hon till vänster är hans mattes andra häst :) 
Hemma från stallet sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra, plugga antagligen. Kanske åker vi till min faster en snabbis och lämnar lite presenter, då hon fyller år idag :D Annars ska jag ta det lugnt, och satsa på att inte bli sjuk ;) 
Men nu börjar jag bli ganska hungrig, så det får bli köket och lite frukost nu :D Ha det braa! // Mathilda 


Hoppträningen

Jag tyckte att det gick jättebra på hoppningen idag! Vi jobbade mycket med att få upp hästarnas ryggar. Så vi hade ett par tittiga hinder, en studs med tre hinder och en trekombination med två galoppsprång mellan hindren. På studsen och kombinationen var det en bom in och en bom ut.

Jag hoppade Kalle som jag har gjort ett tag nu sen min älskling blev halt i början på förra terminen. Han är jätteduktig för det mesta, hoppar bra med ryggen. Men han kan vara lite tittig och är ganska seg av sig om han får bestämma. Ibland stänget han bara av helt och vill inte alls lyssna, tex på de flesta tävlingarna. Det är så synd för annars är han en riktigt fin kille. När han väl lyssnar på tävling brukar det ofta sluta med en rosett och att Kalle ser jättestolt ut!

Lite om oss kanske? :)

Ja, märke ju att det inte står så mycket om oss, så man kanske inte alltid förstår vad det är vi snackar om?
Men vi ska se till att berätta lite om oss, om ett tag iaf. Då alla är med :) 
Då kanske det blir lite roligare, förhoppningsvis. Men det var typ det jag tänkte skriva just nu, hehe, har inte så mycket att berätta, mer än att jag ligger i sängen och har tråkigt ;) 
Kommer väl kanske med något Godnatt sedan, om jag inte redan somnat då :P 
Hej så länge! ;) // Mathilda


Sportlov! :D

Äntligen, efter ett efterlängtat ridpass så sitter man nu hemma i sängen med datan i knät och har ett helt lov framför sig! :D Gud så jag har längtat efter det, även fast jag varit hemma typ välldigt mycket eftersom jag är sjuk, men endå! Det är inte samma sak :) 
Men jag var ju då i skolan idag, inte för att jag gjorde så mycket :O Det var ganska tråkigt, slutade 13:20, sen väntade vi i typ en timme på bussen till stallet. Det gick inte så jätte bra att rida tyvär, men men, det är bara att fortsätta träna på det man måste träna på! :D Annars lär man ju sig inget, tycker jag ;) 
Den där brune saken är hästen som jag tränade med idag, han är välldigt trevlig :P Så himla söt, har hopptränat honom i några veckor nu. Det går för det mesta frammåt, men inte alltid! Han är typ svår, enligt mig. Men jag lär mig hela tiden något nytt, så det är helt okej :p Så det var ju lite grann om ridningen, kommer inte på så mycket mer att skriva nu men :P 
Mitt sportlov kommer iaf för det mesta handla om hästar och vänner. Men måste ju få in lite plugg också tyvärr :P 
Men det kommer bli välldigt trevligt! :D 

Just nu sitter jag och snackar med min kusin, Erik, och en gammal klasskompis, Axel. Det är ganska underhållande, då jag försöker lyssna på vad det är de tittar på :PpP 
Men jag skriver kanske lite mer senare, hehe. Ha det gött! ;) // Mathilda


Skola

Nu sitter jag i skolan och ska ha so. Jag tycker om det ibland och ibland inte. Får se om jag tycker om det idag eller inte. Hoppas så klart att jag ska göra det!


Natti natt!

Som Jossan precis skrev så är det väl dags att sova snart, om man vill va hyffsat pigg till imorgon :) 
Har vart hemma idag, så har tagit det ganska lugnt. Vill blir frisk nu! Efter ca tre veckor så har man börjat ledsna ;) 
Jag var iaf uppe i stallet en stund idag, och träffa sötaste hästen Liam.
Det är inte okej att kopiera bilderna från bloggen!
Har inte kunnat rida honom på hur länge som helst eftersom jag vart sjuk, men idagså! Tog bara en liten lugn tur runt gården, det var super myyysigt ;)
Så min dag har varit lugn, med lite plugg och stallet.
Men imorn äre skola igen, inte taggad. Men men.. det kommer man ju inte undan. 
Så nu ska jag sova om jag ens vill orka upp ur sängen imorn ;) Kramiz! 
// Mathilda 
PS! det är inte okej att kopiera bilderna vi lägger upp här, snälla respectera det :) Taack! :) 


God natt!

Som rubriken säger, god natt!
Jag ska gå och lägga mig snart så att jag är riktigt pigg och inte sjuk imorgon! :)

Inget vatten!

Ja, när jag skulle ta ett glas vatten så kom det inget vatten. De hade då stängt av vattnet för att de håller på att fixa något med rören. Så jag tog ett glas juice istället.
Men lite senare blev jag jätte törstig på vatten. Så då tog jag ut lite is ur frysen och la i ett glas. Men långt innan det hade smält så kom vattnet tillbaka... Stolt över min lösning ändå!


Hemma med plugg

Ja, idag är jag hemma igen. Men imorgon ska jag till skolan. Det betyder alltså att jag måste göra klart allt plugg som jag har hemma till imorgon *suck*. Men ska faktist bli kul att gå till skolan nu när man har varit hemma typ två veckor, får ju träffa levande människor!
   Problemet är bara att jag är väldigt dålig på att plugga och jag hittar gärna massa saker som är mycket bättre att göra. Dock brukar det sluta med att jag får tokplugga och sitta hela natten sen. Det funkar ju inte riktigt, framförallt inte när man har varit sjuk. Så för att jag ska vara så pigg och firsk som möjligt imorgon måste jag ha gjort alla mina läxor. Annars kommer jag inte orka eller få rida.

Men jag har då kommit på lösningen på mitt problem och beslutat mig för att jag inte får sitta vid datan, tvn eller hålla på med mobilen tills jag är klar med alla mina läxor.

Kommer att vara grymt tråkigt men så får det bli. För sen när jag är klar med allt kan jag slappa hur mycket som hellst utan att ha några läxor som ligger och väntar! :)

Hehe

Nu ska jag bara skriva något här för att jag har lust. Jag har jätte kul!
Saknar att rida för att jag är sjuk, framförallt att rida den finaste ponnyn i världen <3
Japp, japp :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0