Sovit ut!

Idag har jag verkligen kunnat sova ut! Först vaknade jag vid 9 och tänkte att jag kunde hinna med massa bra saker innan stallet. Men jag somnade om och vaknade halv 11! Det var riktigt länge sen jag sov så länge. Jag hinner inte äta någon frukost för jag måste äta lunch snart innan jag åker till stallet.
En stor dislike är att det snöar!



//Jossan

Kvälls film :)

Sitter just nu och kollar på en film, den heter Alfie och går på fyran. Den slutar klockan tre, så får se om jag kollar klart på den. Åker till Idre om några timmar. Finns inget internet däruppe i våran stuga, så det kommer antagligen inte komma några inlägg alls. Men snart dör min dator så måste stänga av nu :/ Godnatt! Kram // Mathilda

Bästa tjejen någonsin!

Som ni kanske kan lista ut så är jag ganska nöjd med hur det gick med Dixie idag ;) På träningen så var vi ute, även fast det regnade till och från. Men det var inte så farligt. Har vart med om mycket värre.
På framridningen så lyssnade hon hyffsat bra frammåt, lite piggare än vanligt eftersom vi var ute men det betyder ju inte att hon lyssnar. Men hon gjorde det ganska bra i alla fall. Vissa andra hästar blev lite knasiga och övertaggade. Tyvärr så är min häst helt galet stel, speciellt när man går i vänster varv. Hon går ärligt talat med huvudet överställt åt höger i vänster varv :( Efter att jag fluttat henne ganksa mycket för skänkeln på volter så funkade det lite bättre, men så fort man kom ut på spåret så åkte huvudet ut igen. Men efter ett tag när jag gått lite mer på de där volterna så började hon släppa i nacken, hon gick faktiskt helt okej. Men hon jobbade inte riktigt in med bakbenen, men det är en bit påväg :D Under själva hoppningen sen så gick det också välldigt bra, jag måste tänka på att räta upp mig och driva ännu mer. Behöver också sätta igång med konditions träningen. Kondisen är inte så hög just nu.
Efter träningen så var hon så himla mysig, även innan, hon var super gosig. Hon la sitt huvud på mina axlar och mot min bröstkorg några gånger. Och ja, för vissa kanske inte det låter så märkvärdigt. Men för mig betyder det allt! Dixie är allt för mig, jag är ingenting uatn henne ♥
Tänke faktiskt ställa upp i km-kvalet i dressyr på Dixie! Kanske inte sså klokt, men det känns välldigt roligt. För att kolla hur det gå liksom. Sen när jag inte kan hoppa henne så kanske jag kan rida lite dressyr i alla fall :)
Här är jag och min älskling på lektionsponny mästerskapet på Gladö ridsällskap 2011. Jag och Dixie kom två i kat C :D  Bara tre tiondelar efter första placeringen. Anledningen till att jag tappade de tre tiondelarna var för att jag tappade gallopen fram till tredje sista hindret, coolt att jag kommer ihåg det!
Älskade bebis ♥ // Mathilda

Taggad häst!

Idag var första ute träningen och första gången Comet hoppades på över två månader. Det gick jätte bra och Comet var jätte taggad! Vi hoppade en fram lite och sedan hoppade vi en bana två gånger var. Det var något hinder som jag fick en otroligt flygande känsla på och tror att den låg någonstans på över en meter. Det var länge sen jag hoppade lite högre då jag haft Kalle, kändes rätt så underbart♥

//Jossan

Hoppträning!

Idag kommer det vara första hopplektionen utomhus :D Och för första gången på ett tag nu så har jag min älskade vänn Dixie som hopphäst igen. Saknar henne gaaalet mycket ♥ Saknar att hppa Gilbert också, men tror det är bättre att han får vila från hoppningen faktiskt.
Har ingen aning om vad vi ska göra på hoppningen, hoppa såklart. Men vad vi ska träna på. Förhoppningsvis är Dixie lika taggad på träningen idag som hon var för någon vecka sedan, eftersom det är utomhus så kommer hon nog att tycka det är gaanska kul ;)
Nu ska jag gå och ladda kameran och börja packa till Idre, så jag kan komma till stallet så snart som möjligt.
Snutte tjejen i sommras på ridlägret. Jag hade henne i dressyren, och en häst som heter Korban i hoppningen.
Bilden är tagen på henne, till första lektionen på dagen. Borstat henne ren, och till och med gjort en gullig fläta. kom tillbaka för att sadla efter ett tag och då låg hon och sov :) Så himla söt hon är!
Det här är Korban som jag hade i hoppningen, en jätte söt pojke som tyvärr inte står kvar på Roo :(
Kram på er! // Mathilda

DragonVale

Jag är typ beroende av DragonVale. Började spela det igår och är helt fast, spelar typ hela tiden. Det på minner lite om FarmVille men man föderupp drakar. Vet faktiskt inte varför jag spelar det så mycket men det har väll något att göra att jag vill bli bättre och nå alla målen som finns i spelet.



//Jossan

Duktiga jag!

Ikväll har jag gjort massa bra grejer! Pappa är borta i kväll så jag har fixat disken och så så att pappa blir glad när han kommer hem. Jag har också städat lite i mitt rum och lite annat sånt. Duktig jag känner mig :) Men jag typ jobbar bäst mellan 9 och 11 på kvällen och nu när vi har ställt om klockan alltså 10-12, hehe. Varför jag kan sitta uppe länge idag är för att vi har studiedag imorgon! :D

//Jossan

April barnen!

Liam och Formosa fyller år under påsklovet! Liam fyller år på söndag vecka 14 och Formosa fyller år torsdagen vecka 15. Liam fyller 17 medans Formosa fyller 11. Hejja April barnen! Även jag fyller år i April, men inte förrän den 23:e ;)
Jag sitter ju då och funderar på vad jag ska hitta på till pållarna, självklart kommer dom att få massa morötter eller så. Men tänkte även köpa något till Liam. Möjligtvis ett täcke.
Det svarta är ett vanligt fleèce täcke för 199kr. Det rutiga är mer ett svettäcke för 299kr.
Och jag vet att han behöver ett svettäcke, värsta besluts ångesten här alltså! :O
Han skulle vara så gullig i båda täckena.
Nu ska jag i alla fall sova på saken, sen tagga för att packa halva dan imorgon. Har studiedag och en hel veckas packning att fixa ;)  Det tar tid. Natti! // Mathilda

Mys med Limpan ♥

Har nu världens längsta påsklov känns det som! Nu på lördag kommer jag åka upp till Idre, sen när jag kommer hem så har jag påsklov i en vecka :D Så himmla skönt! 
Red Liam idag med Sandra. Jätte fint väder, innan jag kom upp till stallet så regnade det. Det regnade lite när jag var där också, så jag var lite orolig att det skulle bli ganska blött att rida ute. Men det slapp vi. Jag bestämde mig för att rida barbacka idag, jag Sandra och Alex red först ute ett tag. Alex fortsatte åt ett håll efter ett tag, jag och Sandra gick till ridhuset. Vi red där kanske i 30 minuter. Höll inte riktigt koll på klockan, hehe. Men det gick verkligen super bra! Han jobbade på välldigt fint tycker jag. Vi fick med oss bakbenen nästan hela tiden. Ibland blir han lite ostadig och börjar "rycka" med huvudet. Men det gör han oftast när jag inte riktigt håller mina händer stilla. Han är ganska känslig, jag kan tänka att jag ska sakta av från trav innan jag själv märkt att jag gjort något mer än tänka tanken ;) Älskar den där ponnyn <3 När jag kommer hem från fjällen så ska jag passa honom litegran då Sandra ska plugga. Kommer också antagligen rida en lektion på honom, det ser jag fram emot! :D
Älskade killen! // Mathilda

Växlande väder

På bussen idag när jag åkte upp till stallet så va det fint väder så jag tänkte skritta fram och av utomhus. När jag hade bytt om  och skulle gå upp till Kulles började det regna jätte mycket. När jag nästan var framme slutade det regna och det blev ganska fint väder så tänkte att jag kunde skritta ut ändå. Men en stund senare började det spöregna och hagla. Då bestämde jag mig för att inte skritta ute. När jag gick ner till ridhuset var det fint väder men jag ville inte skritta ut iaf om det skulle komma en till regnskur.
Ridpasset gick jätte bra! Jag red inte så länge men Comet gick super. I början gick han och kollade på lite saker, han kollade tex ut då dörrarna var öppna för att jag bara stängde sargen. Men när jag började kräva lite mer blev både han och jag fokuserade. Jag red ganska mycket i galopp och gjorde även några galoppombyten.
När jag ridit klart och lektionen skulle börja började det ösa ner ute. Det var regn och hagel som jag tvingades att rida upp till Kulles i. Sedan när jag skulle gå ner igen var det fint väder. Lite växlande väder? ;)


//Jossan

Ridläger möte!

Idag har vi varit på möte för oss som ska jobba på ridlägrena. Vi gick igenom lite vad det är som krävs av en som lägerledare osv. Jag ska jobba tillsammans med Bella och en till tjej vecka 28, ett hoppträningsläger. Jag hade inte orkat byta om från mina kill-kläder så jag satt med dem på mötet. Ridskolechefen, Lena, trode att jag var någons kompis eller pojkvän. Jag höll på att garva ihäl mig!
Men nu måste jag stänga ner datan, time to hit the books! So prov imorgon och har inte pluggat något, hehe.

//Jossan

Ploj!!

Är nu påväg till idrottshallen för att fixa allt inför plojfotona som vi ska ha om nästan en timme! Hoppas det blir bra och jätte super kul ;) Jag kommer vara typ en liten flicka, svart kjol, vita höga knästrumpor, rosa skor, rosa skjorta och höga flätade toffsar ;) Vad tror ni? Tror ni att det bli bra? Jossan och Bella kommer vara killar, antar att dom kommer leka mina brorsor på fotot. Hoppas det blir bra, är faktiskt lite smånervös, hehe.
Efter det bär det av till stallet! Hoppas man hinner byta om innan bussen, har ingen lust att åka, som jag kommer att se ut, till stallet.
Den där saken som sitter på hästen Magic är jag. Det var förra onsdagen, då jag red magic på utebanan, det gick inte speciellt bra. Han ville inte riktigt lyssna, sen så ser ni ju att jag inte riktigt sitter ordentligt om man tänker att det ska vara dressyr ;) 
// Mathilda

Godmorgon!

Godmorgon godmorgon! Och godnatt.. Nää, men det är typ så det känns. Vill så hemskt gärna stänga av klockan och somna om. Ingen lust för att gå till skolan och skriva ett jobbigt matte prov och nationella provet i kemi :( Någon som har lust att rädda mig? Typ katten kanske? Dom kan ju ligga och sova inprincip när de vill? Det vill jag också kunna.
Min ena söta katt, Tinglan, skulle vilja vara som hon ibland alltså ;)
Ha det bra! // Mathilda

Lyckad ute lektion!

Halloj!  Det var ett tag sedan. Idag har jag i alla fall varit i skolan, på sista lektionen åkte några till Skånsta för att ha vårt långpass. Jag, Jossan och Bella och några till har valt ridning och då pker vi dit och rider. Jag fick ha Lilla gubben idag. Han var mjukare nu än vad han var sist jag red honom, men det var ett tag sedan också. Hehe. MEn det gick i alla fall jätte bra! :D Han mjuknade till slutet av lektionen, och han var inte alla lika seg som jag minns honom.
Åkte sedan till Roo för att rida min vanliga dressyr lektion. Vi red utomhus idag, på ridbanan. Det var så himla mysigt! Men till slutet av lektionen så kom alla myggor, och jag höll på att bli galen! Då bli man påminnd om varför vintern ändå kan vara helt okej ;)
Jag hade Gilbert idag, och det gick jätte bra enligt mig! Jag är jätte nöjd. Lättad att jag har börjat rida ordentligt så han börjar jobba, för han jobbade riktigt bra ett tag, sen blev det lite stretigt lite då och då, men det är sånt man får träna på :) Skönt att se att ahn blivit svettig och trött av rätt anldedning. Förut blev han svettig första halvan av lektionen pga att det bara gick frammåt och var väldigt stressat. Nu blev han svettig för att han fick jobba, inte för att han sprang. Det tycker i alla fall jag är positivt!
Jag ska åka upp till stallet imorgon igen för att gå på ett ridlägermöte. Det är ett möte där vi typ kommer snacka om hur det blir när vi jobbar på lägrerna i sommar, jag antar att det är något sådant i alla fall.
Tänkte gå och lägga mig om en liten stund, ska fixa lite saker till imorgon och så. Sen så ska jag sooooova! :D Längtar väldigt mycket! 
Godnatt ♥
En bild från i söndags när jag kom hem från Hassela. Äntligen är våren här! Sen hör man att det ska snöa i helgen, JIPPIE! Kramizar! // Mathilda

Ridpass på ute banan!

Idag red vi lektionen på ute volten och det gick jätte bra! Vi jobbade lite på volter, flytta ut bakdelen och så. Comet kom i rätt form tidigt i passet så jag tog mig friheten att tänka ganska mycker på hur jag satt, höll händerna osv. Dock hade Comet ganska så mycket överskotts energi eftersom Comet stått när vi var i Hassela. Det kom fram mest i galoppen men han skötte sig ändå.

På Skånsta red jag på Nelson igen och det gick också jätte bra. Vi red ut en liten sväng innan och det tyckte Nelson och de andra hästarna var jätte roligt!



//Jossan

Pretty Little Liars

Jag har typ kollat på massa avsnitt av PLL (Pretty Little Liars) nu. Tänkte se bara något avsnitt men fastnade lite så det blev 5, hehe. Jag har halkat efter en bit pga för mycket att göra så jag har några avsnitt att kolla ikapp och det kanske blir något till senare!

Pretty Little Liars är en jättebra spännande serie som är inne på sin andra säsong. Den handlar om fyra tjejer vars kompis har blivigt mördad. De får meddelanden och hot från en mystisk person som de försöker få reda på vem det är. Personen undertäcknar sina meddelanden med -A. A tvingar dem att göra saker som gör att de måste såra dem de älskar. När man sett ett avsnitt vill man bara se nästa och nästa. Man blir helt beroende!



Jag kollar på alla serier på http://watchseries.eu/ som jag tycker är en bra sida! Det har inte varit någon serie som jag inte har hittat där, dock är det för det mesta ganska dålig bildkvalité.

//Jossan

Ont i huvet, igen

Idag är jag hemma med ont i huvet precis som förra veckan. Jag har troligen ont i huvet för att jag är/har varit så spännd i nacken och även haft någon sträckning eller något i axeln. Sträckningen eller vad det nu är kommer från när jag ramlade ganska relält i Hassela. Jag hoppade ett ganska stort hopp perfekt och sen kom jag på nästa också hopp och flög förlångt. Jag vet inte helt vad som hände förutom att jag måste ha flygit väldigt långt, landat på vänster sida och glidit en bit. Tror att jag landade ganska hårt på min axel och skrapade upp min höft en bra bit. Nu sitter jag hemma med en vetekudde om axlarna för att försöka bli lite mindre spänd. Igår la jag mig också med en vetekudde om axlarna i min säng och råkade somna. Ingen väckte mig så jag sov nästan 10 timmar i natt, trots det har jag ont i huvet.

//Jossan

Hemma

Nu är vi hemma från Hassela och har varit det i några timmar. Jag är typ jätte trött och det ska bli skönt att sova i sin egen säng då sängarna var stenhårda där!
Nu måste jag plugga so som jag borde ha gjort lite när vi var i Hassela, hehe. Vi har nämligen prov på torsdag i geografi om nordamerika och det är ganska så mycket. Sedan blir det nog The Mentalist och lite maryland cookies, mums!

Synd att man satt i bilen när det var så fint väder idag!


//Jossan

Lång åkning!

Idag åkte vi riktigt länge ute i solen. Det var öppet extra länge idag och vi var ute i backarna nästan hela dagen så nu är vi trötta här i stugan ;) Man känner också att det går bättre och bättre i backarna. Hoppade även ganska mycket i dag vilket var super kul! Dock hoppade jag för stort och ramlade ganska rejält typ en av de sista åken. Men det blir fullt ös imorgon igen!
Nu sitter vi och kollar på någon film. Den handlar om någon kille i fängelse och hitils är den ganska bra tycker jag!

//Jossan


Uppe och ätit frukost

Nu är vi uppe här i Hassela och frukosten var helt okej. Backarna öppnar om en halvtimme och då kommer vi att vara ute! Sedan efter lunch ska vi bada och efter det ut i backarna igen. Underbart att vara här :)

//Jossan


Ridlektionerna den senaste veckan

Har tyvärr inte berättat hur det gått på de senaste ridlektionerna, så tycker att det är ett passande tillfälle att göra det nu.
TISDAG
Först så red jag på skånsta, hade faktiskt inte plutteponnyn ,Tyra, utan en gosig liten häst som heter Maya. Hon var väldigt seg och stel, men hon piggnade till lite efter galopperna. Man skulle behöva rida fram lite mer tror jag för att kunna mjuka upp henne ordentligt. Men det har man ju inte riktigt tid med på en lektion på 45 minuter.
På min vanliga lektion så hade jag magic. Det gick jätte bra! :D han var inte speciellt seg, han lyssnade typ ovanligt jätte bra på skänklarna. Och jobbade helt okej. Så den lektionen är jag väldigt nöjd över.
ONSDAG
Först så red jag min skrutte ponny , Dixie. Red först fram i skogen sen red jag på volten i ca 30 - 40 minuter. Men hon var galet stel, hon jobbade ibland, något varv i taget typ. Skrittade sen av runt gården.
Red sen en liten stund på magic, men det gick verkligen inte bra! Han lyssnade inte framåt alls. Jag visste faktiskt inte vad jag skulle göra, han kunde jobba lite men det gills knappt eftersom det inte ens var ett helt varv han jobbade. Så det var inte ett så lyckat ridpass. Men det var så det gick för mig med ridningen den här veckan.
Godnatt // Mathilda


Hassela!

Sitter just nu på en hård trästol i Hassela. Men det är helt okej. Vi kom hit ungefär vid tolv. Så vi hann åka en del faktiskt, först trodde vi inte att vi skulle hinna åka. Det gick faktiskt ganska bra. Ramlade ibland ja ;) Men det gick mycket bättre än vad det brukar göra första dagen. När backen stängde så gick vi hem till stugan och hämtade våra badkläder. Det var jätte kul att bada, haha, vi kommer göra det imorgon igen. Uppstigning klockan sju imorgonbitti, suck! Men jag längtar efter att åka, tycker det är extremt kul. Jag åker ju då snowboard, vilket inte Jossan och Bella gör. Så de får vänta på mig lite då och då, eftersom jag inte riktigt åker i samma fart som dom ;) Tyvärr så kan jag inte lägga upp bilder på hur det ser ut här, internet gör det knappt möjligt att skriva ett inlägg :( Så det får komma bilder en annan gång.
Det kommer bli ganska mycket snowboardåkning för mig ett tag! :D Kommer ju åka nu fram till söndag, sen så vecka 14, så åker jag och familjen till Idrefjäll. Bästa fjället jag någonsin vart på! Tyvärr så kommer jag ha extremt dåligt internet då, så kanske kan få till lite bilder eller så inne i värdshuset. Kram så länge! // Mathilda


På väg till Hassela!

Nu sitter vi i bilen på väg till Hassela. Alla vi rootjejer, Bellas pappa och våran mentor åker i en bil. Vi ska till Hassela på klass resa. Där åker man skidor och kan även bada. Ska bli hur skönt som helst! Vi kommer att komma hem på söndag så det blir fyra dagar när man bara kan slappa. Jag kommer ju inte att rida på fyra dagar heller vilket känns ganska konstigt. Men ska ändå bli skönt, kommer att kunna sova hur länge man vill! Det kommer att vara väldigt dålig uppdate när vi är borta då vi inte har några datorer eller något.
Igår hann jag inte göra något inlägg då vi hade teori till klockan åtta och kom hem runt halv nio. Vårar grymma ridlärare visade olika rörelser med sin fina häst, förklarade om dem. Innan teorin rad jag Comet och Chrillan. Det var jätte mysigt, vädret var helt perfekt och jag kunde rida i bara tjocktröja!

//Jossan


Dressyren idag

Den gick helt okej. Jag hade Comet och vi tränade lite på saker som kan komma i dressyrprogram. Jag gillar att fastna när hästen är lite lång och så, så jag behöver tänka på att samla upp hästen. Man känner också att Comet har lite överskottsenergi i vissa av övningar, främst i galoppen.
När vi skulle rida kännde jag att Jag hade lite ont i huvet och tänkte ta en tablett. Men det glömde jag och jag kännde bara av det några gånger tex när vi satt ner i traven ibland. Jag tog en huvudvärkstablett på vägen hem för att jag fortfarande hade ont i huvet. När jag kom hem hade jag riktigt ont i huvet och kände mig inte alls bra. Så jag gick och la mig på en gång. Jag tror att jag somnade ganska fort, men nu har jag vaknat och nyss ätit min middag.

//Jossan


Ridningen på Skånsta

Idag hade jag Nelson igen och det gick ganska bra :) Han blev dock riktigt seg när jag kom åt honom ordentligt. I boxen så blev han irriterad när jag borstade frambenen? Men han slutade efter ett tag när jag inte brydde mig.
Berättar om dressyren senare!

//Jossan


Karta

Nu kan jag hela Nordamerika kartan som vi ska ha prov på i morgon. Jag har inte pluggat så mycket men kan det ändå och det är skönt. Idag skulle jag egentligen ha behövt plugga lite andra saker också men hade ingen ork till det pga huvudvärken.

//Jossan

E-mail

Nu har vi en e-mail, [email protected] ! :D

//Rootjejerna

Äckligt väder!

Kom hem för en liten stund sedan, frusen överallt! :o 
Det snöar igen! Jag som trodde det var vår nu. Jag hade tänk jogga lite utomhus, men tror det får bli crosstrainer istället. Kanske tar och kör lite zumba kom jag på!
Har aldrig gjort det hemma, men det borde väl vara typ samma sak? Hppas bara inte någon kommer in i  rummet då, för då blir det ju pinsamt :O
Imorgon blir det två ridlektioner, först ett på skånsta, sen på Roo somvanligt. Är ganska taggad på att rida nu asså, har inte gjort det sen i lördags. Okej, det var inte så länge sedan men endå. Det känns så i alla fall.
Måste börja tänka på vad jag ska packa till helgens klassresa till Hassela! :D Berätar lite om det sen // Mathilda

Äcklig lunch

Nu har jag nyss ätit en färdig lasagne till lunch då vi inte hade något annat som jag orkade göra. Fy vad de är äckliga, jag förstår verkligen inte hur jag kunde tycka om de förut. Jag såg också att det var -0,1 grader ute och snö på marken. Inte en bra dag idag..


//Jossan


Hemskt väder!

Jag har nyss duschat och rört mig ur sängen för första gången. När jag kollade ut genom förstret såg jag att det blåste, snöade och var typ en grad varmt ute. Ursh! Jag som verkligen trode att våren var här.


//Jossan

Ont i huvudet

Idag är jag hemma och har ont i huvudet *suck*. Jag gick och la mig i god tid så att jag inte skulle ha ont i huvudet idag. Pappa masserade min nacke lite innan han gick och det hjälpte lite iaf. Men nu kollar jag på en fulaste hund tävling som går på animal planet. De hundarna e så fula så att de nästan blir söta!

Den första var mästare och hade vunnit massa gånger men hade tyvärr avlidit :( De andra två är med på tävlingen jag ser på :) Visst är dem söta?

//Jossan

Godnatt dagen! Godmorgon religions boken..

Det blev en väldigt mysig dag faktiskt, som jag berättade lite imorse så var det ganska lugnt. Städade lite sen innan farmor och farfar kom och fikade på en jätte god tårta! Blev farmor och farfar istället för kusinerna :P
Sen blev det en liten promenad med lillebror som cycklade. Fotade litegrann, tyvärr orkar jag inte ladda upp något :S Datorn har tagit priset i seg tävlingen. Så tänkte inte utsätta den för sådan press ;)
Efter det har jag inte gjort så mycket, lärt mig två punkter till i Buddismen. Och käkat en jätte god, grillad middag!
Så nu tänkte jag gå och lägga mig, börjar bli lite trött. Men när sängen är nådd, så får man säga godmorgon till religions boken. Vet inte varför men jag pluggar bäst på kvällen, helt galet! 
Imorgon tänkte jag faktiskt ut och jogga lite! Om jag orkar.. Det blir säkert intressant att se hur långt jag orkar innan man får ta en låååång paus för att hämta andan. 
Hörs imorgon!
Antagligen den här tiden klockan kommer stå på senare ikväll.
* natt
// Mathilda

Skön soffa


Nu sitter jag i våran jätte sköna soffa efter en lång härlig dag i stallet och har kollat på ponnyakuten. Jag red ut Comet med en kompis och han var jätte pigg! Shit va han tyckte att det var kul. När jag skulle rida Chrillan i ridhuset sen var jag typ helt slut. Men Chrillan trampade på riktigt bra med bakbenen ändå!

//Jossan

Hehe..

Jag har suttit i soffan enda fram till nu.. Känner mig lat. Men nu ska jag städa i alla fall. Sen vet jag inte riktigt vad som kommer hända, lite mat kanske. Hade brar välldans lust att fixa ett hyfsat meningslöst inlägg innan jag går.
Får se om det kanske kommer upp några nytagna bilder från min lilla promenad senare! :D
Mysig liten stig, synd bara att jag inte har en aning om vart den ligger ;) // Mathilda

En god juice!

Jag måste bara tipsa om juice som jag tycker är grymt god!

Pago svartvinbär, den är bara så god! De enda nackdelarna är att den är svår att få bort om man spiller och att det tar slut för fort ;)

Efterlängtad frukost

Sitter i soffan och äter en efterlängtad frukost! :D Jag har varit vaken sedan klockan var åtta. Somnade kl två, så tycker att jag borde sova mer än sex timmar!? Men det ville jag tydligen inte. Gick ner och sa hejdå till pappa, han skulle åka ut i skogen. Sen fastnade jag i köket fram till kvart i tio! Jag tycker faktiskt att jag var duktig som städade, speciellt när alla andra ligger och sover och inte då kan ha bett mig om det ;) Klockan är nu tio, kommer antagligen sitta här ett tag till. Sen blir det nog mer städning, vet inte om mina kusiner kanske kommer idag, pappa fyller nämligen år på tisdag! :D Men tyvärr kommer jag inte ihåg hur många år han fyller, hehe, men jag tror det är 42. Elak jag är som inte kommer ihåg.
Sen kommer jag behöva slänga in lite plugg också, har hyfsat mycket jag måste fixa på de två första dagarna den här veckan. Två prov och ett läxförhör. På onsdag så kommer jag och Jossan, även tre till från våran klass, att skriva prov åt någon undersökning typ! :O Man blev framlottad, och jag visste inget om det först jag blev vald. På lappen stod det att det kommer ta ca 3 timmar och 40 minuter!!? JAG VILL INTE! Men jag tror inte att jag har något val. Missar bara så mycket inför nationella sen, för vi kommer gå igenom ganska mycket på de vanliga lektionerna.
Tänkte gå ut och gå idag också! Känns som att det är skönt friskt väder ute, och jag behöver börja fixa min kondis igen, varför inte starta med att gå? Fast jag hade nästan igen kondis förut men endå. Jag är dessutom inte frisk än! Hostar och snorar fortfarande, efter en och en halv månad borde jag va frisk. Men det är jag inte, kan inte vara hemma endå, så jag går ju till skolan och jag rider. Men jag blir inte sämmre, och jag tycker inte att t,ex ridningen påverkas så mycket av att jag är sjuk längre, mer än att jag har mindre muskler och kondis. Men man känner ju att allting tar mer på kroppen.
Jag skriver mer sedan! :D // Mathilda

Sovit gott

Idag har jag äntligen kunnat sova ut lite, riktigt skönt! Jag har verkligen behövt sova. Idag blir det en något senare buss till stallet för att först ska jag rida Comet ute och sedan Chrillan i ridhuset efter lektionerna med Bella. Jag hoppas att jag hinner plugga lite innan då jag har pluggat på tok för lite resten av den  här helgen!

//Jossan


Godnatt ♥

Sitter i soffan med min lillebror och katten :) Vi kollar på Fast five! Den är jätte bra, trodde jag sett den förut, men när vi kommit en bit in i filmen så minns jag inget. Så något säger mig att jag måste ha somnat sist jag kollade på den.
Har suttit och fixat med desigen, kommer inte sätta upp den nu, Jossan och Bella måste godkänna den först. Och så finns det några grejor som inte går ihop. Men det får fixas senare, nu ska jag koncentrera mig på filmen. Ska gå och hämta en macka och juice att smaska på också :D Hörs imorgon. Puuuusss! ;) // Mathilda

Min dag

Vaknade imorse hemma hos bella, efter en jätte roligt och trevlig kväll!
Vi åkte upp till stallet, och som jag gissade så skulle jag ha Bonito. Det gick faktiskt bra! :D Han är väldigt mysig att rida, men jag lyckas inte alltid. Jag typ rider för mycket, och då blir det knasigt. Kan inte riktigt förklara. Men somsagt så gick det jätte bra tycker jag. Jag brukar inte hoppträna honom. Inga stopp, men jag fick lite hjärnsläpp några gånger så då blev det fel ;) Men oftast gick det bra! Det var bara fyra räcken vi hoppade, men två av hindrerna har vi aldrig hoppat och två andra som är ganska tittiga.
Efter träningen åkte jag hem, käkade lite, tränade, duschade och städade :P Juste! Jag pluggade också! Helt otroligt. 
Nu sitter jag i soffan och knappar på datorn, hehe. Lyssnar på Ulrik Munters låt från melodifestivalen! Den är jätte bra. Får se vad som händer lite senare ikväll, kommer nog fortsätta leka datanörd i alla fall ;)

Tycker den här bilden är ganska skön ;) 
// Mathilda

Gott!

Nu har jag nyss ätit nybakade choklad muffins och jordgubbar. Så gott!

//Jossan


De tre ridpasssen!

Hoppträningen
Jag hoppade Kalle och det gick inte alls bra.. Det var fyra tittiga hinder på mitten av ridbanan och två av dem hade vi aldrig haft med förut för att träna hästarna inför tävlingssesongen. De som vi aldrig haft förut var hinder med ett liggunderlag under, den ena en orange och den andra en grön (typ neonfärger). Vi han inte hoppa så mycket för att det var många hästar som kolla de på dem vilket inte var konstigt.

Comet
Först skrittade jag ut runt gården och sedan red jag lite på utevolten. Så glad att det går att rida där nu! Comet var jätte fin lugn, mjuk och allt. Helt underbar ritt! Känndes bra med bra pass efter hoppträningen.

Chrillan
Henne red jag barbacka på ute volten. Det var super mysigt! Hon var också fin och mjuk, blev dock lite springig en stund men sedan lugnade hon ner sig igen. Jag tror att hon blev lite springig för att hon såg en annan häst som fick gå hem.

//Jossan

Trött tjej

Nu sitter vi redan på bussen på väg till stallet. Vi ska ha hoppträning då den blev flyttad från igår till idag. Jag är ganska så trött och lär vara helt slut när jag kommer hem! Först hoppträning, sedan rida Chrillan och Comet :)

//Jossan


Ridningen idag

Idag red vi ut på andra sidan vägen, super mysigt! Både Bella och jag hade väldigt taggade hästar (jag Chrillan och Bella Natte)! Sedan red skrittade jag Comet ett varv runt gården och joggade lite i ridhuset.

//Jossan


På bussen!

Sitter just nu på bussen på väg in till berga. Jossan och Bella är i stallet och kommer lite senare, så jag får vänta på dom en stund innan vi åker in till Täby. Vi hade tänkt att kolla på War Horse, men den går inte i Täby och vi orkar inte åka in till stan eller Kista, hehe ;)
Så det får bli affärer istället, men det är kul det också ;) 
Sen bär det av hem till Bella och mys kväll! Ocg imorgon bli det hoppträning, kanske på Boniti. Vet inte riktigt vem jag ska ha, eftersom jag inte kommer ha Gilbert för att han har ont. Och sen så har man inte hunnit byta hästar till dom som behöver byta än. Så kommer inte kunna ha Dixie heller. Längtar, jätte taggad till hopplektion nu :D 
Men nu ska jag lyssna lite på musik ;) 
// Mathilda

Vaken

Det blev tidig uppstigning idag trots studiedagen. Måste hinna upp itid om man ska hinna hem någon gång när man ska rida två hästar! Ska rida både Chrillan och Comet :) Sedan ska vi ju till täby och man vill ju gärna hinna dit ett tag innan de stännger ;) Men nu ska jag fixa mig i ordning och sedan bär det av mot bussen!


//Jossan

Studiedag!

Sitter nu helt slut i soffan. En lång, men trevlig dag i skolan. Skrev ena so provet idag, Hinduismen. Buddismen kommer jag skriva på måndag.  Efter skolan så åkte jag upp till Marum, där pysslade jag lite i stallet och med Liam :D Sen red jag ut med Sandra och Anna. Båda är vuxna och har häst där. Men det var super kul! När vi galloperade så blev min pålle tokig, han tyckte det var galet roligt! :D
Sitter och kollar på Transformers 3. Tänkte läsa lite engelska glosor efter den.
Imorgon har vi studiedag! Känns som lov, haha! Jätte skönt. Behöver lite vila :)
Jag, Bella och Jossan tänkte ta oss in till Täby imorgon eftermiddag, efter att Jossan och Bella vart i stallet och ridit sina skruttisar ♥
Det är ingen hoppträning imorgon, den är flyttad till på lördag. Så efter våran lilla tur till täby, så tänkte vi sova hos Bella tror jag det blir. Så åker vi till stallet tillsammans på lördag! Längtar, saknar mina vänner ;) Även fast jag såg dem för några timmar sedan ;) 
Men nu är det filmdags. Ha det bra! // Mathilda

Japp, japp


Nu sitter jag och äter muffins och pluggar so. Ska ha geografi prov nästa tisdag på en karta Nordamerika och sedan allt annat om Nordamerika nästa vecka. Jag har inte gjort mycket alls, vi har massa instuderings frågor och så.. Men, men får köra järnet som vanligt och försöka bli klar så fort som möjligt! Idag gjorde jag prov på buddhismen och jag är ganska nöjd faktiskt. Det är så skönt att ha det gjort. Nästa vecka tänkte jag göra ett av NO proven som jag har att göra och snart kommer jag att vara helt back on track igen! Förhoppningsvis hinner jag klart med allt innan påsklovet.

//Jossan

Middag

Nu har jag nyss ätit middag. Pappa är på någon mötesgrej så jag fick fixa mat själv. Det blev chicken bits och pommes, bara att sätta in i ugnen ;) Man för att göra det lite nyttigare pressade jag ett glas juice (en appelsin och en citron) och tog typ en hel liten burk majs.

//Jossan

Hemma tidigt!

För första gången den här veckan så är jag hemma tidigt! :D Det är riktigt jätte skönt. 
Vi gjorde inte så mycket i skolan idag. Men det var endå ganska jobbigt, vi hade nämligen nationella prov i biologi idag. Vi började 8:20 sen skrev vi prov fram till 11:30. Men vi hade en rast på tjugo minuter där i mellan.
Sen var det lunch och en matte lektion, efter matten så slutade vi. Vi slutar 13:20 på onsdagar och fredagar :D Super skönt!
Fick skjuts av mamma hem, så kom hem extra tidigt.
Nu sitter jag och tar det lite lugnt innan jag ska hård köra med so. Ska nämligen skriva två prov imorgon, det är prov som jag missade vecka 7. Hehe, lite många veckor försent nu men ;)
;) // Mathilda

Nationella i biologi

Nu har jag just gjort nationella provet i biologi. Det var inte riktigt som jag hade tänkt mig, lätt men ändå svårt. Jag sitter hemma då det blev typ 50 minuters rast när jag var klar och det tar bara ca 5 minuter för mig att gå hem till pappa. Jag ska göra lite so nu eftersom att jag har prov imorgon. Sedan blir det tillbaka till skolan och göra förberedelser inför den praktiska delen av biologin. Efter det har vi lunch sedan matte och sen slut! Sedan blir det av till stallet som vanligt men jag ska inte rida Chrillan då hon ska gå lektion. Jag ska skritta ut Comet då jag ska börja sätta i gång honom efter att han har stått pga knölar på ryggen. Knölarna är inte borta men han ska sättas igång så att han ska vara igång till tävlingssäsongen börjar. Det ska bli jätte mysigt att rida ut då han är en så fin kille och det är helt underbart väder ute!

//Jossan

Vill inte..

Jag orkar inte plugga och vill inte göra något prov imorron. Nu har jag ätit middag och sitter inlindad i ett par filtar. Men jag måste plugga.
Ridningen i dag gick ganska bra! Vi tränade på att rida med en hand och sedan att verkligtn rida med händerna tillsammans. De flesta hästarna blev jätte stadiga i formen då och även Chrillan. Dock gick det bäst i vänster varv då hon fortfarande skjuter ut högerbogen.
Sedan när vi skulle hem kom jag på att jag hade glömmt min jacka på Skånsta (red med skolan där idag) så vi fick åka och hämta den. På Skånsta fick jag rida Nelson. Honom har jag ridigt på två av utbytestävlingarna vi har haft där. Jag tycker att han är jätte mysig men han var ganska seg idag. Ridläraren tyckte dock att de var bra då han brukar vara ganska springig!

//Jossan

Skolan

Nu sitter vi i skolan och äter lunch. Inte så god mat men vatten och mackor är min räddning ;) Jag vaknade innan min klocka ringde idag igen, något fel på mig..

//Jossan


Plugg och mera plugg



Jag har suttit och pluggat typ sen jag kom hem och kommer att förtsätta med det ett tag till. Jag har för det mesta pluggat biologi då det är nationella på det i övermorgan! Inte så taggad för det ;) Sen har jag massor av andra saker jag också måste göra, ursh! Det är verkligen mycket just nu men jag ska hinna med allt och sedan kommer det bli lugnare när jag har jobbart bor allt jag har missat. Det kommer att bli så skönt och jag längtar massor tills dess! Då kanske det tom men gå en kväll utan att man behöver plugga.. ;)

//Jossan

Mycket!

Heeej! :D 
Sitter just nu i soffan och bara slöar, borde egentligen plugga. Jag vet att jag brukar säga så ganska ofta, men det är så det är. 
Jag har extremt mycket i skolan, och ju mer det blir desto mindre får man gjort. Speciellt när man är typ sjuk igen och är trött ;) Efter maten så ska jag se om jag kanske lyckas. Idag i skolan så var det helt okej, börjar bli sjuk igen somsagt :( Så då blir allt tyvärr lite extra jobbigt. Skrev även ett engelska prov som jag missat tidigare, så jag fick ta 16:20 bussen hem. Men det gjorde inte så mycket, för det fanns roligt sällskap på bussen :D Haha!
Tänkte försöka komma med en ny header, men har inte riktigt tid, men det kommer det också :D Berättar senare hur det gick på skånsta igår med lilla hästen Rebecka! Ha det bra så länge! // Mathilda

Hemma tidigt

Nu sitter jag hemma och har varit det i över en timme. Fett tidigt då jag inte kunde åka till stallet. Jag var tvungen att stanna på omprovstiden och göra skriv delen av spanskan (skriva ett vykort men lite olika tempusformer osv). Det gick helt ok tror jag :) Men jag är inte så nöjd med den muntliga delen som jag också gjorde idag.. Blev typ bara knas och så men får satsa på resten av terminen istället! Mitt mål är att ha MVG i allt när jag går ut, jag är inte en perfektionist ;)

//Jossan

Panikkänslor

Jag vaknade, såg att det var ljust ute och att min tv var på. Då trodde jag att jag försovit mig ganska mycket. Fick typ smått panik då jag behöver plugga spanska på första lektionen för att jag ska göra prov sen. Men sedan kollade jag på klockan och då hade jag vaknat 20 minuter tidigare än vad jag behövde, hehe...

//Jossan


Utbytestävling mot Skånsta

Idag så hade vi en utbytningstävling mot Skånsta som vi har haft i tre år tror jag. Idag red vi på Skånsta och det var första gången det inte blev vinst för borta laget. Det blev nämligen lika, 20 fel till begge lagen! Jag red en häst som hette Benjamin och hoppade 90cm. Han var en storhäst, han var högre än mig och jag är 172. Det var första gången jag hoppade och hopptävlade stor häst. Jag fick tyvärr en rivning då han blev lite lång på en oxer och tappade ett bakben. Är lite arg på mig för att jag inte samlade ihopp honom där. Men som sagt första gången jag hoppde storhäst och det är ju en helt annan kännsla än att hoppa ponny. Så jag är nöjd ändå.

Bild och text från Skånstas hemmsida!

Benjamin

Halvblod, valack, mörkbrun, född 2003 i forna Tjeckoslovakien

Benjamin är en vacker och välbyggd häst av den lättare modellen. Han är känslig om man klämmer på "fel" ställe och behöver en lugn och fast hand och skänkel. Om han är på gott humör och med på noterna kan han vara oerhörd fin och att rida och går gärna i fin form.

//Jossan


Just nu!

Nu ska jag byta om för snart ska vi åka till Skånsta. Jag har puttsat skorna och allt (igen). Allt måste ju vara snyggt till tävling!
Idag blev det en tidig uppstigning för att hinna rida Chrillan. Det blen en mysig uteritt i vårsolen. Skrittade och tvavade bara. Sedan fick hon gå naken ute villken jag tror att hon uppskattar! :)

//Jossan


Morgon bakning! :D

Godmorgon! :D Sitter just nu i soffan, har precis ätit frukost. Det blev en macka med ett glas nyblandad juice. Jätte gott :) Jag somnade nog runt halv ett igår, och jag vaknade kvart i elva. Ni får gärna rätta mig om jag har fel nu, men jag tror att jag sovit lite mer än tio timmar :D Det har jag inte gjort på hela veckan, min vecka har bestått av högst sex timmars sömn. Så det var jätte skönt. Det var extra skönt att ha sovit såhär länge, eftersom jag ska till Skånsta och tävla. Det är en utbyteshoppning, innan jul så kom 20 tejer från Skånsta till Roo och red på våra hästar, och nu kommer 20 av våra ryttare till Skånsta och rider på deras hästar. Det är som en stor ponny cups match :) Det är jätte kul.
Men nu när jag käkat frukost och busat lite med katten, så ska jag ställa mig och baka lite muffins! :D Eftersom min kusin ska fälja med och jag inte riktigt vet om vi kommer fika på Skånsta sen, så tyckte jag att det var lite kul att fixa muffins. Tycker det är jätte kul att baka, speciellt om det är något som jag vill göra, hehe ;)
Klockan ett far vi hemmifrån för att hämta Kajsa ( kusin ), sen blir det Skånsta och en massa goa vänner! Så nu behöver jag fixa lite för att hinna med muffinsen och allt. Hejdå!
Liten bild på söta bus katten Findus.
inte okej att kopiera.
// Mathilda

Träningsvärk!

Sitter och myser lite i soffan just nu. Lyssnar lite musik samtidigt som jag kollar lite på Next. Mina föräldrar sover och min bror sitter en bit ifrån mig. Så det är ganska lugnt :) 
Jag har en galen träningsvärt! Det är helt galet. Både i låren, ryggen, ena sidan av magen och min vänster arm/skuldra :O Armen och skuldran är efter att jag red Dixie i fredags.
Ska alldeles strax gå och lägga mig, ska åka och tävla på Skånsta imorgon. Samling kl två, så jag behöver i alla fall inte gå upp jätte tidigt :P 
Min kusin ska följa med mig till skånsta, hoppas hon tycker det är roligt! Vi bara måste vinna! Det finns inget annat alternativ ;p 
Men nu ska i alla fall jag sova, så jag kanske inte är så trött imorgon :P 
Kramiz // Mathilda

Halloj

Hola! Som dom som läser märker stt jag är sjukt dålig på att skriva logginlägg... Men i alla fall, idag var det tävling. Det var jätte få startande men dagen var ganska lyckad för mig! I första klassen (LD A:0/A:0) kom jag trea, en plats utanför placering och i andra klassen (LD+5 stil) så kom jag tvåa! Inte så illa för min och Tequilas andra tävling. Efter tävlingen så drog jossan och jag upp till kulles och red Chrillan och Nautilus. Vi fick lite brottom till bussen sedan, men det var inget ovanligt för vi lyckas nästan aldrig vara snabba. Just nu sitter vi och kollar på melodifestivalen (jag tvingade jossan till att vi skulle kolla på den). Tack och hej leverpastej!


Extremt vacker bild gjord av  mig i paint.

//Bella

Dixie!♥

Berättade ju tidigare idag att det var km-kval idag. Det gick inte speciellt bra, men jag är nöjd endå :) Fråga mig inte varför, en annan skulle kanske inte vara det. Men på något sätt så är jag det i alla fall :D 
Lena kom fram till mig efter tävlingen och pratade med mig om Gilbert. Hon sa att hon och Cajsa hade pratat lite, de funderade på att Gilbert kanske har ont i sina hovar. Han hade nämligen fong i sommras :( Stackaren. Så dom tror att det kanske gör ont i hovarna när han hoppar, speciellt högre hinder. För han har aldrig öronen frammåt när han landar efter språnget.  Så dom tänkte att han skulle få jobba lite mer dressyr nu och vila lite från sånn hoppning, så kan han vara med ibland. Och då börjar jag ju genast fundera på vem jag ska ha? :O Jag hade verkligen ingen aning, nästan alla var ju upptagna. Sen säger Lena då, att de tänkt att jag ska få fortsätta med Dixie, i alla fall under vårterminen! :D Jag blev så himla glad! När jag såg bella så sa jag det till henne, sen började jag typ gråta. Hehe. Hon tycker nog att jag är lite knasig som gråter, men jag blev glad :D Grattis till fina bella också! En andra plats till henne i andra klassen :D
Älsklings ponnyn förra våren tror jag att det var :) // Mathilda

At home

Nu är vi hemma sedan ett tag tillbaka. Det gick helt okej idag. Första klassen så hade jag ett stopp då de blev en  lite knasig sväng innan och jag redan hade förbrukat mitt spö (får bara använda det en gång annars blir man diskad). Sen andra klassen så var båda trötta och vi stanade ut oss på tredje hindret. Men är nöjd med dagen ändå :) Måste bara säga grattis till Bella som kom tvåa i andra klassen, alltså stilen! :)
Sedan var det lite segt att ta sig upp till kulles för att rida Chrillan men det var mysigt och det blev inte något ansträngande pass.
Nu ska vi kolla på Grimm!


//Jossan

Tävlingen

Det var sista Km-kvalet idag. Gick upp klockan sju, sen var jag i stallet kvart över åtta. Jag smörjde Gilberts träns och sadel lite grann, eftersom jag inte kunde göra det igår. 
I första klassen så kom jag runt hela banan! :D Grund och omhoppning. Men jag fick ett stopp på näst sista hindert och ett på sista. Men det var helt och hållet mitt fel! Jag orkade inte dirva ordentligt. I andra klassen, som var själva kval klassen, blev jag utesluten. Jag fick ett stopp på tvåan och ett på fyran ( det var samma hinder som jag stanna på i klassen innan. ) Fyran var en hyfsat stor oxer. Språnget över sexan tycker jag gick jätte bra, men sedan så skulle man gå som i en båga till en annan stor oxen, ca fem språng. Det är en liten klurig väg, vi jobbade med den igår på hoppliektionen och jag kände att det skulle bli svårt på Gilbert. Jag skulle inte klara av att rida honom så pass som behövs, sen var jag extremt trött. Mina ben skakade innan jag gått över startlinjen. Så jag valde att rida rakt fram istället, jag blev då utesluten. Men jag känner nu att jag hällre blev utesluten så än att jag skulle stanna sista gången. Kallas väl att ge upp, men det känndes rätt. Och jag är nöjd med dagen trots allt. Att jag kom igenom första klassen räckte :) Sen gick han väldigt bra på framridningen till andra klassen, han jobbade fint i formen. Så det var inte hela världen att jag inte orkade sista klassen. Nu har jag varit hemma i några timmar, har suttit i soffan hela tiden, hehe. Är jätte trött :P Ska plugga sen lite senare.
Lite senare idag så måste jag berätta en helt galen nyhet! :D Nu ska jag kolla lite på One Tree Hill :D
// Mathilda

On my way!

Nu är jag på väg till stallet och är sjukt taggad! Hoppas att Kalle är på samma humör som igår för då kan det här nog gå bra ;)

//Jossan


Tagga tävling!

Ska gå och lägga mig nu. Behöver sova lite då jag ska gå upp kvart i sju imorgon. Det är sista KM-kvalet i hopning kl tio på Roo! :D
Jag ska ha Gilbert. Hoppas det går bättre än förra gången. I första klassen så kommer jag inte ihåg om vi kom runt på två stopp eller om vi stanna ut oss. Och sedan, på själva kval klassen så gick allt jätte bra, enda tills jag släppte iväg honom på sista och han stanna. Helt och hållet mitt eget slarvfel! Men imorgon ska jag skärpa till mig och hoppas på att det går bra! Det är väldigt få starter, så tävlingen borde vara över runt senast tolv. Ganska skönt endå att det inte håller på hela dagen, eftesom man har mycket plugg. Idag blev det inget pluggande, borde ha gjort det, men fanns ingen ork. Hehe, Har förberett inför imorgon istället. Så nu är allt klart! :D Putsade skor, framlaggda kläder, pengar, det enda som saknas är en god natts sömn. Så nu är det sängen som gäller! :D
Godnatt kramiz! // Mathilda

Hopplektionen!♥

Under so-lektionen idag så fick jag ett sms fårn min ridlärare, hon sa att tjejen som hopptränar Dixie nu är sjuk. Och att jag skulle få ha henne på lektionen idag! :D  Jag höll på att skrika rakt ut i klassrummet, så jäkla glad blev jag! Hehe. Så jag hade min fina prinsessa på lektionen. Jag är jätte nöjd och glad! På framridningen så var hon framåt hela tiden och jätte taggad :D Men hon är väldigt stel i sidorna, speciellt när man går i vänster varv. Då går hon ofta med huvudet vänt ut mot väggen, och idag gjorde hon det extra mycket :S Men sedan lossnade det lite och hon jobbade faktiskt helt okej i formen en stund, både i skritt och trav. Bara i det varvet dock. Men hon har inte riktigt dem dressyrmusklerna, sen så är hon 17 år. Så jag är väldigt glad! På själva hoppningen sedan så jobbade vi med att länga och korta avståndet på böjt spår, lite som förra veckan. Och det gick bra det med, fick inte alltid in rätt antal språng, men det kom oftast efter andra försöket. Jag behöver tänka på att räta upp mig över hindret! Jag lyckades faktiskt bättre idag än vad jag brukar. Men det är inte helt bra än. Jag liksom " slänger " mig framåt förmycket och lutar mig åt ena hållet på något sätt. Tittar alltså inte framåt. Men det jobbiga är att jag nästan aldrig märker när jag gör så, när jag egentligen kollar ner i backen så tycker jag att jag kollar rakt fram. Jätte mongo! Men det kommer så småningom.
Jag saknar henne så himla mycket.
Känslan man får när hon lägger panna mot mitt bröst och bara pustar ut ♥
Väcker sånna underbara minnen! Att sitta upp, börja jobba och tillslut ta de sista sprången innan hindret. Gud..
Det är värkligen så det ska vara, hon och jag. Det kommer aldrig komma någon som hon. Visst gillar jag Gilbert jätte mycket också, men han är inte som Dixie. Finns ingen som Dixie. Hon är allt verkligen.
Tanken att det här bara var idag, och inte kommer hända så många gånger till, fick mig att nästan bryta sönder inne i boxen hos henne.
Men jag har verkligen tur, då Lena och Cajsa beslutat att jag ska få ha henne i div 3! :D Så jag kommer få vara kvar med henne. Men hon hoppas fortfarande av andra ryttare på lektionerna och jag hoppar på Gilbert.
Blickarna som följde mig nästan vart jag än gick, känslan av att hon verkligen tyckte lektionen var rolig, att hon var så taggad och att hon gör dom där sakerna som hon gör, som är precis hon. Det  kommer jag få en god natts sömn av inatt :) ♥ Älskar dig över allt annat!
Puss :* // Mathilda

Tävling tomorrow!

Imorgon är det tävling! Det är det andra KM-kvalet i hoppning och jag ska ha Kalle. Det är först LD A:0/A:0 som förklass och sedan kvalet LD+5 stil (80 och 85 för mig på D-ponny).
Idag på hoppträningen lyssnade Kalle mycket bättre på mig så är galet taggad till tävlingen nu! Vi är tillbaka där vi va för typ ett par vekor sen, får typ tänka lite dressyr på honom när jag hoppar ;) Smörjde även Kalles träns ordentligt (plockade isär det och så) och putsade på sadelns utsida då jag inte han smörja ordentligt.
Nu ska jag putsa mina skor och sedan plugga *suck*. Fixa skorna e ganska kul, det är liksom en del av tävlingsförberedelserna, men plugga däremot.. Men men har inte så mycket tid så man har inte så mycket till val.
Sen är det bara att ladda upp för tävlingen! :D


//Jossan

Matematik

Nu ska vi snart ha ha matte. Skrev ju förut att jag skulle göra matte a och tänkte förklara lite om det. Jag har alltid haft lätt för matte. Så jag har redan från början kommit längre än alla i matten och har haft lätt att förstå nya grejer. I 8an fick jag nianornas mattebok och hade även haft det lite då och då tidigare. Sen nu i nian fick jag en mattebok som innehåller matte a och b från gymnasiet. Innan jullovet gjorde jag nationella proven i matte, dock fick jag inte mitt slutbetyg för att jag gjorde ena provet efter betygen var satta. Men nu jobbar jag med matte a och ska bli klar med iaf det den här terminen. Hellst ska jag ha kommit en bit på matte b också. Men det är "bara" ca 150 sidor kvar tills matte b börjar så har lite att räkna ;)



//Jossan

Mot bussen

Nu sitter jag och äter lite frukost, har gjort mig iordnign och allting. Så jag ska bara gå upp och borsta mina tänder, sen ska jag gå ner till bussen och tagga ännu en skoldag, som idag börjar med simmning. Ska göra ett livräddningsprov typ. Önska mig lycka till! 
Sen är det bara tre lektioner kvar på dagen innan det bär av till Roo för en hopplektion och förberedelser inför km-kvalet på lördag. Hej Hej! // Mathilda

Hehe

Nu kan jag typ det jag ska kunna tills imorgon, hoppas jag :P Tog en snabb paus förut och fixade naglarna bara. De är typ hemska just nu ojämna osv. Men jag filade de lite och fixade bara enkel fransk manikyr så att de förhoppningsvis kan hålla tills jag har tid att fixa dem ordentligt. Jag tycker om att fixa mina naglar och att ha snygga naglar. Hatar att ha det som jag har nu, men men.. :P
(Så här snygga är inte mina på långa vägar idag.)

//Jossan

Mot matbordet!

Kom hem från stallet för en liten stund sen. Red med Sandra, Maggie och Alexandra. Jag hade ju då Liam på ca 150 - 152 cm, medans de andra tre hästarna är minst 170 cm höga. Så man hamnade ju lite efter. Men det var mysigt. Vi red utomhus först, sen efter halva vägen så toga jag och Sandra en annan väg för att vi skulle rida lite i ridhuset :)
Det gick ganska bra, vi red kanske i en kvart där eller så. Jobbade lite med med hans trav och lite i galoppen. Jag är nöjd!
Jag ber lite om ursäkt för mitt tidigare inlägg, jag tycker i alla fall att det var ganska dålig svenska där, hehe.
Men nu blir det någon timme med plugg vid matbordet. Mest matte, eftersom jag missat en hel del läxor så har jag några att ta igen. Sen blir det lite so och no. Tröööökigt!
Sen blir det en efterlängtad dusch och en , förhoppningsvis, god sömn! :) Godnatt puss&kram // Mathilda 

Inget stall

Nu sitter jag hemma och är inte i stallet. Jag ska plugga vilket jag har tänkt att göra ett tag men min data var lite för frestande ;) Men snart så ska jag sätta igång och då blir det Hinduism till att börja med. Sedan blir det lite allt möjligt. Har ju en hel del att göra!

//Jossan


Lång dag som aldrig tar slut.


Nu sitter jag, Bella och Jossan utanför musiken, vi har den här och en till lång lektion kvar. På musiken så jobbar vi i grupper, vi håller på med en låt som vi ska spela upp. Ska göra det idag tror jag, om alla fixar ackord som är med. Tyvärr så är våran ena jobb kamrat en ganska dryg person, så det är lite irriterande men det funkar hyffsat.
Efter det har vi teknik typ väldigt länge, håller på att bygga mini hus. Men tror det får bli lite no istället, behöver repetera lite inför nationella nästa vecka -.- Sen bär det av hemåt för att hämta ridkläder och fika lite innan stallet. Jag ska rida söta Liam idag. Hoppas någon kan göra mig sällskap, annars blir det fett tråkigt :p // Mathilda


Sovmorgon!

Imorgon har jag sov morgon i en timme! Det är spanska muntliga och man ska komma två och två. Jag och Bella fick inte plats att göra imorgon så vi får göra på måndag istället. Underbart!

Efter skolan så ska jag har ett försenat utväcklings samtal då man har lite uppbokade veckor ;) Sen blir det inget upp till stallet då vi också slutar ganska sent på torsdagar så det blir väldigt sent hem om man ska åka upp. Då ska jag få skjuts hem och sedan plugga. Ska plugga om hinduism då jag ska skriva det provet på fredag och kanske även plugga biologi, spanska och buddhism.

//Jossan

Still studying!

//Jossan


Prov, prov och mera prov!

Nu sitter jag hemma och försöker att plugga. Efter som att jag har varit sjuk så har jag hur mycket prov som hellst och vill bli av med dem så fort som möjligt. Dess utom så har vi flera vanliga prov också.. Från idag till nästa torsdag kommer jag att ha 7 stycken prov. Det är inte lätta prov som jag ska göra heller. Ska göra tex nationella i biologi och ett muntligt spanskaprov. Men vill ju inte att proven ska läggas på hög!

Idag red jag Chrillan som vanligt, gick inte helt bra men det gick bättre i slutet.

//Jossan

Sockerkaka

Nu efter två dagar nästan helt utan sömn så sitter jag nu och ska plugga! Yay. Haha, har så mycket att göra. Men det tror jag inte ni vill läsa om så vi lämnar det.
På långpasset i skolan igår, så red vi på Skånsta. Jag red en liten plutte häst som heter Tyra. Den var jätte söt! :D En busponny som jag tycker att jag är alldeles för lång för, antagligen för tung också. Vet inte riktigt hur hög den är, ska försöka komma ihåg att fråga det nästa tisdag. Men max B-ponny, skulle gissa på en liten B-ponny faktiskt. Och jag är 164 cm lång. Jag är ju inte ens lång, men det känndes lite så igår faktiskt ;)
Sen red jag min vanliga dressyr lektion på Roo! Jag hade Gilbert, och det gick väl hyffsat, lite springigt och okontrolerat ibland och ibland lugnt och fint. Men Jag satt mycket bättre än vad jag brukar! Både på Tyra ocg Gilbert :D Tror det hjälpte att jag var sjuk ett tag så att jag tappade lite muskler, och nu kan jag bygga upp dem på rätt sätt om man säger så :)
Men nu blir det plugg en stund innan jag ska ställa mig och baka en sockerkaka som vi tar upp till farmor & farfar senare idag. Det är så att min farfar fyller år! :D Tror han fyller 76 eller 77, hehe, minns inte riktigt.
Och min älskade mys katt findus ligger i mitt knä och gör mig sällskap i pluggendet. Älskar dig killen ♥
// Mathilda

Oj!

Glömde skriva att det var jag som skrev "matte".

//Jossan


Matte

Nu sitter vi här i skolan och ska snart ha matte. Ska verkligen försöka jobba då jag ska bli klar med matte a den här terminen.


Härligt!

I dag red vi ju i skolan, vi red på Skånsta och min häst var jätte seg. Man var tvungen att driva och driva och dliva. Inte så kul.
Sen skulle vi ta en buss från Skånsta till en annan station och ta bussen till stallet därifrån. Men då kom inte bussen som vi skulle åka med. Så då fick vi ta nästa buss och våran andra buss hade så klart redan gått. Om vi skulle ha tagit nästa buss skulle vi inte ha hunnit till lektionen. Då var Bellas pappa snäll och kom och hämtade oss!
Jag är väldigt nöjd med dressyren idag! Hon lyssnade ganska bra för det mesta och det går bättre och bättre :)

//Jossan

:)

Ridning med skolan nu! Ska rida en liten häst som fäller, vet inte hur hon är att rida.

//Jossan


Time to start working!

Nu är jag hemma från stallet och ska snart åka till mamma. Jag ska packa sakerna jag ska ha med mig och sedan plugga. Har så mycket att göra! Massa prov och uppgifter osv. Så time to start working.

Känns tungt att ha så här mycket att plugga!

//Jossan

Fullt upp

Igår så kraschade internet tyvärr :( Så blev inga bilder eller någonting. Men förhoppningsvis så kommer det ikväll om jag hinner. Nu ska jag ut och fota lite innan solen går ner. Efter det så blir det att städa, träna och plugga en hel del. Så det är fullt upp. Men det är ändå ganksa skönt att vara igång ingen, att inte behöva ligga i sängen och vara sjuk hela tiden. Första skoldagen var helt okej, fick i alla fall lite grann gjort :) Skriver mer ikväll sen, snart går solen ner och det gillas inte ;) // Mathilda

Nyttig

Sen jag blev sjuk har jag försökt att äta nyttigt. Med nyttigt menar jag inte att inte äta sötsaker och så utan att äta mycket frukt, grönsaker och riktig mat. Jag skulle inte försöka sluta äta gosaker för att jag är ett riktigt kakmonster, en godisråtta och alltså en riktig gottegris! ;) Men jag försöker som sagt ändå vara nyttig. Vill vara må bra så jag kan utvecklas så mycket som möjligt i ridningen. Jag vill bli grym på att rida! Och jag sattsar så mycket jag kan.
Om vi inte har någon god frukt hemma kan jag pressa egen juice. Det är både gott och nyttigt! Sen kan man ju pressa på kvällen och spara till frukosten. Det tycker jag är väldigt gott!
Sen har jag varit väldigt sugen på att dra ut och springa, man har tyvärr inga bra skor.



//Jossan

Åh!

Kollade bland mina böcker och kom på att jag inte har gjort en viktig uppgift till ett prov. Åh!!

//Jossan


Snart middag

Nu är det snart middag. Kommer troligen att bli framför tvn då det snart är ponnyakuten! Red länge med Chrillan idag så hon blev ganska svättig. Men mysigt var det!

//Jossan

Sköna säten

Nu är jag på väg till stallet och bussen har sköna säten idag! Dessutom är det fint väder ute så jag kommer nog att skritta ut ganska länge. Sen ska jag rida ett lite tuffare pass och skritta ut efter det, mys dag!
(Ingen bild då det typ är för dåligt internet..)

//Jossan


Sol ♥

Sitter i soffan i sovtröjan och tittar ut genom fönstret, och solen lyser! :D Helt okej när man ska upp och pyssla i stallet. Har presis ätit lite frukost och tittar lite halvt på vasaloppet, dom är galna. Snart framme, och det har gått tre och en halv timme.
Jag ska i alla fall inte ut och åka skidor nu, det hade inte gått bra. Dessutom hade nog skidorna gått sönder, medtanke på att det knappt finns någon snö kvar ;) 
Utan jag ska bege mig till stallet och rida med Saga. Sista dagen med Minja idag. Kommer ju träffa henne sen också, anatgligen rida henne någon gång igen men endå. Skönt att Linnèa kommer hem, saknar henne och det tror jag Minja också gör.
När jag kommer hem sedan så blir det lite förberedelser till skolan imorgon, usch! 
Kommer lite om ridturen ikväll sen // Mathilda  


Sängen!

Nu blir det sängen för mig. Vet inte när jag måste gå upp imorgon. Ska antagligen ut och rida med Saga igen. Men vi har inte bestämt någon tid, så kan ju va bra att jag är klar i tid :) Blir en uteritt igen, sista innan Linnèa kommer hem imrogon kväll. Minja tycker nog det är kul att matte kommer hem, gör jag också. 
Blir en mys dag i stallet innan man behöver åka hem och plugga, självklart så har man ju inte gjort det på hela lovet. * Idiot * . Men man har inte haft tid, host, eller ork till att göra det typ. Nu är det lov, och då ska det vara så ;) Men lite plugg får det lov att bli imorgon i alla fall, sen blir det nog bara lite förberedelser inför skolan på måndag. 
Juste! Måste ju bara säga att jag blev riktigt nöjd med tränset. Tog ganska lång tid, men det var det värt! Hoppas bara att Linnèa blir glad. Tog tyvärr inte några före och efter bilder :S  Var bara tvungen att lägga upp den här bilden, så stilig :)

Godnatt! Kramiz // Mathilda

Minja ♥

Tänkte komma med en liten kort presentation av Minja. Eftersom jag skriver en del om henne just nu :) 

Hon är en brun New forest, D-ponny. Hon är född 91, vilket betyder att hon fyller 21 i sommar. Jag kunde inte tro att hon var så gammal när jag läste det på hennes boxvägg :O Max 18 tänkte jag, för jag visste att hon va gammal, men 21 va ju inte direkt det jag trodde. Hon är i alla fall en jätte trevlig ponny. Pigg och glad, speciellt med tanke på hur gammal hon är. I ridhuset kan hon bli ganska seg, men det förstår jag, det är ju inte speciellt kul i ridhuset när man kan vara ute och busa ;) Hon försöker alltid göra rätt. Hon är hur gullig som helst när man pysslar med henne. En perfekt häst helt enklet. Kanske inte helt min typ av häst, men henne gillar jag verkligen! :D
Imorgon är tyvärr sista dagen jag har hand om henne. Men jag tror hon tycker det är skönt att matte kommer hem.
Haha, gulle med läppen ;) 
// Mathilda

Bättre och bättre

Det går bättre och bättre för mig och Chrillan. Idag kunde hon nästan flytta för vänster skänkeln! Dessutom så blir hon stadigare och det går bättre och bättre i galoppen. Vi hann dock inte rida länge alls då vi stannade och kollade på de som red lektion efter clinicen.
Cliniken var riktigt bra tycker jag! Även fast man inte rider WE så finns det ändå tips som man kan använda själv. Anna Nordin som hade clinicen var riktigt duktig!

Nu är det dax att baka chokladmuffins! :)


//Jossan

Anmäld!

Då är man anmäld till första tävlingen i år. Alla vi ska vara med på den :) Tilda och jag var de absolut första som anmälde oss ;)
Det är en lätt D+5 och en lätt C. Jag ska tävla Comet, en väldigt fin D-ponny :) As taggad!

//Jossan

Stallmys!

Har varit i stallet ungefär hela dagen. Först var jag på Roo och kollade på den här WE- Clinicen. Det var super kul, och hon var jätte duktig. Hon sa saker som borde vara helt självklart, men som man endå inte tänker på liksom. Så det var nyttigt att lyssna på. Tänkte faktiskt göra något litet av det där med Liam någon gång. Jag tror att han skulle tycka det var ganska kul :) Men eftersom han har pålagringar i sina framknän så får man ju ta det lite lugnt och inte överanstränga hans ben.
Efter clinicen så åkte jag direkt till marum. Det var typ massor med folk där när jag kom dit, men tyvärr hade alla precis ridit. Fixade Minjas saker lite snabbt. Sen så kom Saga dit, en trevlig tjej som har sin häst på marum, så vi bestämde att vi skulle ut och rida ihop. Det var jätte mysigt, solen sken och ja ni vet. Det var liksom allmänt mysigt ;) Tyvärr så var det lite kallare idag än tidigare i veckan. Så det var ganska mycket is på vägarna, det var jätte halt på vissa ställen. Vet inte vad man skulle gjort utan broddar. Haha, men det var väldigt trevligt. Tog med mig Minjas benskydd och träns hem. Tänkte att jag skulle tvätta benskydden från alla lera, så nu hänger dem i pannrummet :) Hennes träns tänkte jag också ta och smörja, som en liten "välkomen hem" present till Linnèa ;) 
Så tänkte ta och sätta mig med det nu, om ca två minuter så öppnar anmälningen till Sollentunas lokal tävling den 14 april. Så ska ta och anmäla mig där också. Skriver mer ikväll sen, kanske kommer få till den där headern också.. man vet aldrig ;) Men nu blir det träns med lite Timbuktu - Fallskärm i bakgrunden. // Mathilda

Snart natt dags!

Just nu sitter jag ute i vardagsrummet på övervåningen, enda anledningen till det är att internet inte funkar i mitt rum just nu :( Jad sitter i alla fall här och myser i min lillebrors stol och en fleecefilt. Har även ett jucie glas och vindruvor, inte nog med det! Utan jag snackar också med några sköna människor ;) 
Men snart är det nog dags endå att  gå och lägga sig :) Upp vid tio imorgon, sen bär det av till Roo för att kolla på en we- klinic. Efter det så blir det nästa stall och lilla Minja. Tar nog en mys sväng ut i skogen bara. Så godnatt!:D söv gött // Mathilda

Hoppningen

Det gick helt okej på hopplektionen idag faktiskt! :D På framridnignen gick det typ inte bra, eller han va lugn och gick helt okej i skritten och traven. Men sen i galoppen så blev det lite kaos. Jag lyckas inte riktigt rida honom ordentligt, sen skulle vi öka efter fem språng sen minska igen. Då blev både jag och han stressade, sen var vi ganska många på lektionen vilket inte gjorde det bättre. 
Vi skulle hoppa en liten bana, det var mycket att man var tvungen att variera tempot typ.  Att länga va inga problem. Men ena linjen, som gick från en oxer med sockerbitar, till ett vanlig räcke. Där var det lite kort, vi skulle gå på fem språng men jag lyckades bara med fyra. För jag orkade inte driva honom tillräckligt och då typ bara springer han. 
Sen så red jag inte rätt väg heller, så jag fick göra om några gåner, sen blev det ett stopp. Jag drev inte, sen så kom jag före honom i ena språnget, han tvärnita och vi krascha rakt in i hinder. Jag åkte inte av, men han gick ner på knä sen satt jag på halsen och lyckades inte ta mig tillbaka. Fick hoppa av sen upp igen. Sista gången så lyckades jag få till fem språng.Trots misstagen jag gjorde så är jag  endå väldigt nöjd med lektionen! :D // Mathilda

Racesafe västen

Idag red jag för första gången med min nya väst. Måste säga att jag tyckte om den väldigt mycket! Den var följsam, lätt och satt riktigt bra. Var en sån väst som man glömde att man hade på sig :) Det negativa jag har att säga om den är att den går långt upp i armhålorna och går inte att tvätta. Men förövrigt en riktigt bra väst!


//Jossan


Dagen

Först red jag Chrillan och jag red i cirkus en timme. Hon var fin men jag känner att jag inte ricktigt orkar driva så jag tappar henne då och då. Men idag var hon mycket bättre i galloppen :)
Sedan var det hoppträning på Kalle och den gick inte så bra. Vi skulle hoppa bana och han tog inte skänkeln ordentligt, så det blev ganska många stopp. Sen när jag blev trött la jag ner handen så att han stannade, inte bra! Men får hoppas att jag kan jobba upp orken igen nu efter sjukdomen så att jag kan rida ordentligt.

Nu är jag hemma och ska snart äta middag. Det blir fläskfilé och potatisgrattäng!
En bild på fläskfilé :)



//Jossan

Blogglista

VILKEN KLASS GÅR DU I NU?
9an.

HAR DU ETT FÖRHÅLLANDE?
Nepp.

DIN ABSOLUTA FAVORITSERIE?
Vampire Diaries, galet bra!

HUR FIXAR DU DIG INFÖR EN VANLIG SKOLDAG?
Typ tar på maskara och fixar håret (kammar, kanske sätter upp det ibland).

DIN FAVORITBLOGGARE?
Nellie Berntsson, grym tjej.

GRÅTER DU OFTA?
Inte alls.

SENASTE LÅTEN DU LYSSNADE PÅ?
Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth

HUR VAR DU SOM PERSON FÖR 1 ÅR SEDAN?
Nästan som jag är nu fast ett år omognare.

EN DAG DU ALLTID KOMMER ATT MINNAS?
Dagen jag vann min första tävling på Chrillan (vi hade stannat ut oss första hindret en månad innan).

NÅGOT SOM UPPRÖR DIG?
Djurplågeri.

VAD GÖR DU JUST NU?
Fyller i en lista ;)

//Jossan


Lunch rast

Nu sitter jag i soffan och käkar lite lunch. Blev pyttipanna med ägg, bara något enkelt ;) Kom hem från marum för ca en halvtimme sedan, det var ganska skönt. Red Minja lite i ridhuset, men det blåste som s*tan, trodde att taket skulle blåsa av. Men det gick bättre än vad det gjorde sist det blåste såhär. Jobbade lite med hennes tempo och lite skänkelvikningar. Det gick helt okej, men tror jag tar en tur ut i skogen imorgon. Hoppas det inte blåser lika mycket bara.
Snart så är det hopplektion på Roo, så måste upp och prata med pappa om jag ska ta bussen eller om han kör mig till färjan. Om det blir bussen så måste jag gå om en kvart. Tycker det tar sån tid att åka buss! :O Det tar liksom en timme att åka till roo, eller skolan. Sen åker jag ju från ena änden av en ö till fastlandet, men endå ;) 
Som tur va så pratade jag precis med pappa och han kör mig till färjan, då kan jag åka kl två istället! 
Men nu måste jag tyvärr gå och fixa disken och lite andra grejjor, så skriver mer när jag kommer hem från stallet.
// Mathilda

Friday

Nu håller jag på att laga mat, det blir pasta sallad :) Sedan bär det av till stallet för att först rida Chrillan och sedan ha hoppträning. Då ska jag även inviga min nya väst!

//Jossan

Godnatt

Nää, nu ska jag gå och lägga mig. Måste upp vid typ åtta imorgon, för att åka till Marum innan jag ska till Roo :)
Ska rida lilla Minja, tror det blir lite blandad ridning. Först en stund ute, sen avsluta i ridhuset. Hoppas det inte reganr/snöar, då blir jag tokig! :O 
Men här kommer iaf några bilder på Liam från idag. kanske inte världens snyggaste bilder, men världens snyggaste prins är där ;) God natt Puss & kram! // Mathilda

Underbar dag!

Tiden i stallet idag var jätte mysigt! Det var typ tomt, varmt väder och sol! :D Helt galet mysigt.
Fixade klart allt på en timme, sen hämtade jag prinsen ur hagen och pysslade med honom i stallet. Red min lilla bestämda runda, men det tog typ mycket längre tid än vad jag hade tänkt. För att han var jätte töntig vid alla vattenpölar, dom kunde ju sluka honom hel! :O Sen tog det typ tio minuter innan han kom över ett litet dike med vatten i. Han brukar aldrig bry sig om dem annars, så vet inte vad det var för speciellt just idag. Men det var ganska kul endå ;) Med Minja sen så hann jag inte riktigt rida det jag hade tänkt, pga Liam! Så vi tog lilla svängen runt marum istället, men det var mysigt det också. Skönare än ridhuset! :D Det gick jätte bra, men hon var lite på tårna, så hon typ hoppa till för allt och inget. 
Sen så typ stressade jag hem. Är ganska stolt över mig självfaktiskt! :D Jag åt, duschade, fönade håret, klädde på mig och sminkade mig på en halv timme. Haha, känner mig snabb.
Vi åkte till täby för att bowla, men innan det så gick vi runt i centrum lite. Jag köpte ett par nya vita jeans! :D 
På bowlingen låg jag typ sist hela tiden, men jag slutade som tvåa.
Nu sitter jag i min sköna, efterlängtade säng somvanligt. Snackar med jossan, bella och simon. Men jag typ halv sover, så säger ingenting. 
Det kommer lite bilder senare. Några från stallet i alla fall! // Mathilda

Hej!

Hej, jag heter Bella och det här är mitt första inlägg i den här bloggen. Under lovet har jag varit i Leksand och åkt skidor. I onsdags var jag i en skidbacke och där var det en snubbe som såg precis ut som Mario. Det var ascoolt, han var kort och kraftig, hade blå kläder, röd mössa, stora vita hanskar och den välkända Mario-musachen. Tyvärr kunde jag inte ta något kort på honom för min mobil var död, vilket var tragiskt.
Imorgon ska Jossan, Tilda och jag rida vilket kommer bli jättekul! Tack och god natt.


//Bella

Jordgubbar!

Förmodligen det godaste som finns och inta alls fel så här på kvällen! :)

//Jossan


Shopping dag!

Idag har jag varit och kollat i hästbutiker efter stövlar, väst osv. Först åkte jag och pappa till Stockholms Ridsport. Vilken affär säger jag bara! Åh så mycket jag ville ha där ifrån, skulle gärna ha tagit med mig allt hem ;) Där kollade vi mest på stövlar. Det stövlar jag skulle kunna ha var dock ganska hårda och jag vill hellre ha mjukare stövlar. Så jag får tänka lite på det. Jag har svårt att hitta stövlar då jag har 40 i skostorlek och har en lång och smal vad. Inte kul. I affären fanns massa snygga grejer med bra kvallite och de flesta var märkes grejer. Inte helt billiga grejer, hittade ett underbart pannband för "bara" tvåtusen. Skulle gärna ha tagit med det hem men det blev inte så ;)
Sedan åkte vi och åt på mcdonalds. Chickenbits meny och en donut till efterrätt, mums!


Efter det bar det av till hööks där jag kollade lite på västar. Jag funderade länge och väl på en racesafe väst som tillslut fick följa med mig hem :) Dessutom en mörkblå v-ringad tröja fíck följa med :)



//Jossan

Marum

Godmorgon! :D 
Nu blir det att gå ner för att äta frukost, sen åker jag nästan direkt upp till stallet. Marum den här gången.
Där ska jag först fixa lite saker medans hästarna häter sin lunch, T.ex Mocka, fixa höet, kraften osv :) 
Sen ska jag rida fina prinnsen till medryttarhäst, Liam. Jag tänkte rida ut och mysa lite i skogen och rida runt gården lite. Bara vara utomhus, eftersom jag annars alltid brukar komma hit när det är mörkt, pga skolan, så rider jag alltid inne nästan. Speciellt när det har varit så halt. 
Sen ska jag rida en annan lite fin ponny, hin heter Minja och är ungefär lika stor som Liam, men hon är brun och ingen arab. Kommer tyvärr inte på vad hon är för ras just nu, ska ta reda på det! :D
Henne kommer jag rida och ta hand om fram till på söndag antagligen. Då hennes ägare är i fjällen just nu :) 
Henne tänkte jag rida inne, jobba lite. Har inte bestämt mig för vad, men tror det blir något med hennes bakben och lite galopp :) Hon är lite svag i galoppen och kan bli ganska seg. Men det brukar lösa sig när jag kommit in i hennes sätt att vara igen. Tog han om henne en vecka i julas också, det gick super bra. Och hon är verkligen en jätte trevlig häst! :D 
Det blir typ min dag idag :) Kan hända att vi kanske åker och bowlar eller kollar på bio senare ikväll, bara familjen då liksom. Blev lite förvånad när de sa det, men det blir säkert jätte kul! Så jag skriver väl senare ikväll hur det gick med allting :)

RSS 2.0