Hemma

Nu är jag hemma och har fixat nästan allt inför tävlingen! Ska bara packa ner de sista grejerna. Jag ska gå upp havl 5 så det blir inte så sent idag direkt. Men jag ska iaf hinna äta god mat ikväll och kanske ta en titt på en brasa.

//Jossan


Effects of the bit

Tycker att den  här filmen är ganska hämsk att se. Ryttarna sliter i hästarna och slår dem otroligt mycket.. Tror att det är många som skulle behöva ta en titt på det här.



Ursh för att dra hästen i munnen. Stackars hästar, skulle aldrig göra så där med flit. Om jag ser en bild där jag drar hästen i munnen tycker jag så j'lva synd om hästen och blir så arg på mig själv. Så klart måste jag ta tag lite i vissa hästar tex om de drar mot hindrer. De kan gå illa om det går för fort också..

//Jossan

Fotade lite igår

Jag fotade lite igår, ville inte sitta inne när jag kom hem. Hade lust att jogga lite, men var helt slut! Så då satte jag mig i trädgården och fotade blommor, och kanske något på mina katter. Jag fotade med mitt andra objetiv, ett Sigma DG zom objetiv :) Det är lite tungt för mig, så jag blir ganska skakig på handen, men jag hade ett stativ som jag fick i julklapp :D Tyvärr kan jag bara ställa in fokus själv, då jag har en VR kamera och det är inget VR objetiv jag använder. Men det brukar funka ganksa bra! Men kan vara svårt att se om det blir helt skarpt ;) Hoppas jag lyckats med någon!

Jag älskar att fota, men är inte så duktig än. Men jag tänker att ju fler bilder man fotar desto bättre blir man! Hoppas jag i alla fall ;) Sen blir ju inte alla bilder bra, fotade flera igår som jag avskyr och mår dåligt av att jag fotat, men man lär ju sig genom att kolla på dom. Liksom att tänka på vad det var man gjorde, vad man hade för inställingar som man kanske inte skulle haft just då. Vad tycker ni om bilderna? Skulle verkligen vilja veta vad jag kan göra annorlunda ;) // Mathilda

Resultaten

Igår var vi ju i Väsby som Jossan också skrev! ;) 
Det var jätte fint väder och det var en trevligt tävlingsplats tycker jag! Skulle appsolut vilja åka dit igen. 
Jag red en Lätt D och en Lätt D+5. På Clear rounden ( Lätt D ) så kom jag felfri. Men slog i hinder fyra, men bommen låg kvar somtur va! I Lätt D+5 så rev jag tvåan, men det var för att galoppen var för dålig och jag lät henne bli för lång. Det var även samma hinder vi slog i förra klassen.
Men jag är nöjd med igår! Arg på mig själv för att jag inte red som jag borde gjort. Men det var våran första utetävling för iår, tror det var våran första tävling sen maskeradhoppningen förra året. Kommer inte ihåg, hehe ;) Så jag är endå nöjd. Nu på tisdag ska vi ju till Siggesta på Div 3. Hoppas det går bättre! Där är det ju stil också, inte min starkaste sida direkt. Men jag är super taggad!
Ska försöka vara lite mer flitig med uppdateringen i fortsättningen ;)
Sissta hindret i grunden på Lätt D+5
Jag och Dixe efter sista klassen :) // Mathilda

Fixar in för tävlingen

Nu hållar jag på att puttsa mina skor, igen, packar om osv inför imorron! Om inte så lång tid ska jag fixa mat för att sedan ta bussen till stallet. När jag kommer till stallet ska jag börja med att smörja Comet sadel och fixa allt annat så att han kan stå så länge som möjligt i hagen innan jag tar in honom. Tycker att det är viktigt att han får stå ute så mycket som möjlig! Han verkligen älskar att vara ute, fick inte vara ute i hagen i går och kommer inte att få vara ute i hagen imorron.
När jag tagit in Comet ska jag ryckta honom ordentligt, skritta ut och jogga Comet lite baracka tillsamans med Tilda i super fint väder! :)

image description

//Jossan

Tävlingen på Väsby!

Clera Rounden
Comet var hur fin som helst! Han lyssnade på mig precis hela tiden och det slutade med en klockren 0a.

LD+5
Fram ridningen till klassen gick super! Men på banan blev han stark och jag fick inte ihop honom så vi kom nära några hinder. Det slutade med att vi körde lite plockepinn och rev tre hinder i rad (rekord!), haha.


Jag är helt klart nöjd med dagen för han var så himla fin förstaklassen, båda framhoppningarna och det var våran första tävling för i år!

//Jossan

Allt redo!

Nu är allt redo för imorron! Jag har alltfärdig putsat, packat och tom tvättade borstar. Det blir ganska tidigt, men det är typ normalt nu, hehe. Så nu är det dax för mig att gå till sängs och hoppas på att somna på en gång!
Dream sweet dreams!


//Jossan


Dressyr tävlingen!

Det var inte tillräckligt många starter i någon av klasserna (man kunde välja på 3 olika) så det blev inga placerade. Istället fick alla som kom över 50% fick en clear round rosett!
   Comet gick riktigt bra i slutet på framridningen. Men han blev ganska spänd när vi kom in i ridhuset och skulle rida programmet. Stundtals slappnade han av lite och galoppen gick det som bäst. Vi slutade på 60.3% så jag är nöjd ändå! :)

//Jossan

Trött!

Nu är jag jätte trött. Jag har smörjt, fixat skorna och snart ska jag gå och lägga mig.
På hoppträningen gick det bra! Vi hoppade bana och det var någon gång när vi kom imellan två galoppsprång som han inte vågade hoppa. But I don't blame him! Han kan bli lite feg ibland när han kommer fel på hinder.. Men annars gick det faktist jättebra och han var lugn och fin! :)

//Jossan

Bra dag!

Dagen började bra med att det var jätte bra väder! Hade precis regnat och solen sken, helt underbart! 
Sen var det en ganska chilldag i skolan, väntade på att börja med NP i nästan en timme, skrev det. Sen skrev jag klart so provet, hade en halvtimmes lektion innan lunch. Sen hade vi bara en lektion till innan vi slutade. Då gick jag och jossan till centrum och köpte jordgubbar och jag köpte en present till en kompis. Bella skulle hem och hämta en påse till tävlingen på söndag, så vi möttes sen vi stationen. Hoppträningen gick jätte bra, är super nöjd! Vi red ute också :D Framridningen var lite stel somvanligt, men det var bra endå. Under hoppningen så gick det jätte bra! Jag satt bättre och det var oftast rätt tempo hela tiden, i vissa svängar blev det lite segare. Men det är okej på träning, inte på tävling ;) 

Idag efter lektionen♥
Nu ska jag fixa disken sen gå och lägga mig, hehe. Tidig fredag idag! Men är galet trött, sen måste jag verkligen sova ordentligt med tanke på att jag ska till stallet imorgon, sen hitta på ngt på eftermiddagen, sen tävla på söndag ( uppstigning 04:30 ), måndag fixa i stallet ( Roo ) och kanske rida Liam. På tisdag sen så blir det en ännu tidigare morgon, vet inte än vilken tid jag måste upp. Men vi ska i alla fall till Siggesta på Värmdö.
Så uppdateringen är kanske inte på topp men så blir det ;) Godnatt!! // Mathilda

Varierad träning

Jag tycker att det är viktigt att man ger sin häst varierad träning. Man ska inte bara sitta och köra dressyr varje dag, inte heller hoppna varje dag. Jag tycker att man hellst ska variera med tex dressyr, hoppning, uteritter och kanske lite tornerspel eller WE.
Jag rider mest dressyr i veckorna för att det är grunden till allt, man stärker hästens rygg och bakben osv. Men jag hoppar även ca en gång i veckan och rider ut. Ibland blir det även WE eller tornerspel vilket Comet tycker är super kul precis som jag! Man tränar olika muskler, sammarbete, minskar risken för att hästen överanstränger sig och det blir roligare för både hästen och ryttaren att variera.



//Jossan

Ridlektionerna

I tisdags så red vi på utevolten. Den var endå ganska bra tycker jag, med tanke på att det regnat så mycket! 
Jag hade Gilbert, och hgan tyckte också det var kul att rida på volten. Så han var lite taggad i början och ville inte riktigt lyssna på mig. Vi jobbade ganska mycket på volt för att få hästarna att bli mjukare osv. Sen red vi skänkelvikningar och lite mindre volter också. Så mycket som möjligt för att få hästarna mjuka. 
Det gick bättre till slutet då både han och jag slappnade av mer. Så jag är nöjd med lektionen, inte den bästa vi haft, men det var bra i alla fall! :D
Älskar den hästen! ♥
Idag red jag Liam med Sandra. Vi red först " klippiga bergen ". Det är en lite skogsstig med mycket berg! så de får klättra lite och använda benen, hästarna bli så mjuka och fina efteråt. Sen är dom här hästarna vana vif att gå där, tror inte jag hade gett mig in där med typ en ridskoleponny som inte är ute i skogen lika mycket :S 
Jag och Sandra red sen en stund i ridhuset, hon gick tidigare till ett stallmöte. Men jag fortsatte rida i kanske tjugo minuter till. Det gick bra, han var sammarbetsvillig, och gick för det mesta jätte bra! Så söt som han är! Så jag är nöjd där med! 

I helgen blir det mer ridning, både på Dixie, Gilbert och antagligen Liam! Taggar som sjutton inför lokaltävlingarna i helgen också! :D // Mathilda

Heeej igen!

Nu sitter jag i soffan och taggar för Ice Age 3!
Den är riktigt kul faktiskt, i alla fall om man inte tittar på den så ofta! 
Sen somvanligt måste jag plugga..trååkigt! Men så är det. Blir lite so rep inför sista frågan på ett geografi prov som jag ska skriva klart imorgon. Skulle gjort klart det vecka 13 igentligen men hann inte. Så nu har jag bara en fråga kvar! :D Känner mig snabb på att skriva,hehe, men det är skönt att vi har en sånn snäll mentor till lärare, att han låter oss skriva klart sedan :) Det är ju  också ett engelska NP imorgon! :S Skriv delen, nervös.. Gramatiken sitter inte riktgit. Så det får jag kolla lite på ikväll också. I pauserna på filmen såklart! // Mathilda
Juste, kommer ett litet tidsinställt senare om hur det gick på ridningen i veckan.

Plugg kväll

Vilodag för Comet idag och plugg kväll för mig. Har massa saker jag måste hinna med tex plugga grammatik till engelska nationella imorron. Ska även försöka hinna med lite andra bra saker och slappa lite ;)

Såg även årets första tulpaner och knoppar igår!

//Jossan


Sospanfach Comet

Comet är en Welch Cob och är en stor D-ponny. Han är ett riktigt muskelpaket och världens charmigaste kille med man ner till frambenen. Han är född 1995 men det märks inte alls. Comet är grym i hoppningen och han älskar att vara ute och busa!
Tänkte bara skriva lite kort om honom :)



//Jossan


Med i laget!

Både jag och Tilda ska vara med i laget den första omg (om det inte händet något eller om hästarna har en dålig dag). Det är super kul! Bella ska inte vara med i laget då Tequila är unghäst och måste kvala först.

I vårat lag väljer vi ut laget innan vi åker iväg till tävlingen. Det tycker jag är riktigt bra då man inte måste tävla mot de andra i förklassen. Man får bättre sammanhållning i laget och man behöver inte satsa allt i förklassen utan kan sattsa i lagklassen istället!
E7473ec246a1ac04fe0a76eb82f5dad8

//Jossan


Träning till dressyrtävlingen!

Idag när vi red tränade vi på dressyrprogrammet. Vi red igenom det och tränade på det som inte känndes bra. Ibörjan var det en fyrhjuling som åkte och den var jätte läskig enligt Comet. Den kunde ju ha ätit upp honom! Mot slutet gick det hur bra som helst. Kännde verkligen att jag fick ihop honom och nu är jag taggad på att tävla dressyr!


Dock kommer det nog inte att se lika bra ut för mig som för Patrik Kittel!

//Jossan

Visste ni att..

Det går fett bra på mitt DragonVale! Jag e typ as rik, tre öar, drakar i höga levlar, hybrider osv. Kände att det är vicktigt att alla får veta det, hehe.

//Jossan


Dressyren

Idag red vi ute i super fint väder! Comet var fin redan från början men blev lite stretig och försökte slingra sig i början när vi gjorde skänkelvikningar. Men allt gick allmänt bättre den här gången än förra så det känns super inför lördag!
Vi fixade även en dressyrsadel till Comet innan lektionen som jag tyckte var ganska skön att rida i. Den känndes dock ganska så mycket annorlunda jämfört med Comets vanliga och den dressyrsadeln som jag brukar rida Chrillan med. Fast när jag väl kom ner ordentligt i den känndes det riktigt bra. Så red jag rätt så kändes det bra!

//Jossan

Sommar!

Nu har vi en liten rast efter att ha gjort ett ganska lätt noprov. Vi sitter utomhus och det är jätte varmt! Solen lyser, vi har sett årets första maskrosor och en citronfjäril. Underbart!
Vi har även flyttat våra stora so och svenska inlämningar till näst nästa vecka istället för nästa vecka. Så skönt! Kändes som jag inte skulle hinna alls men nu kan jag kan hinna :)

//Jossan


Snygg design!

En blogg som jag tycker är väldigt bra och kollar in på ofta är Fantasias.blogg.se. Hon har gjort en ny sjukt snygg bloggdesign! Själv kan jag ju bara drömma om att kunna göra en sådan..

*Dreggel* (bilden är suddigare än vad den är).

Förutom att hon är grym på att gör designer skriver hon bra och läsvärda inlägg. Det är interessant att läsa hennes blogg och man vet aldrig riktigt vad man får läsa när man klickar sig in!

//Jossan

Uteritt i fint väder!

Idag red jag Bella och en till tjej ut på andra sidan vägen. Vi red på ängarna och hästarna tyckte att det var super kul! Comet skulle dock ha kunnat vara ute i minst ett par timmar till och galopperat över ängarna. Han har hur mycket energi som helst, han blir aldrig trött! Fina killen :)

//Jossan

Skolan

Som ni antagigen har sätt så är jag något dålig på att skriva logginlägg, hehe :P. Just nu sitter jag i skolan och vi har engelska och det är inte mitt favorit ämne... Nyss hade Jossan och jag spanska medans Tilda hade svensk engelska. Vi kollade på en film om Kuba. Den handlade om hur politiken förändras osv. Bildkvaliten var jätte bra... eller inte.//Bella

Film och plugg

Snart börjar Shutter Island och mamma sa att det var en bra fiml. Så den ska jag se på, men jag måste också plugga då det inte har gått så bra för mig under dagen. Filmen är på tv 4, så har ju nyherna osv. Egentligen borde jag typ gå och lägga mig, fortfarande inte riktigt pigg.. ;)



//Jossan

Tävlingskalender!

Datum   Tävling                    Klass

28/4      KM-kval i Dressyr       LB:0 2006

29/4      Lokal på Väsby           LD CR & LD+5

1/5        Div 3 på Siggesta       LD CR & Lag LD A: stil

13/5      Div 3 på Djursholm     LD CR & Lag LD A: stil

29/5      Lektionsponny-          LD+5 & LC
             mästerskap hemma

2/6        KM                             LC, LB:1 2003 & Hästkunskap

6/6        Preliminär Div 3 final    LD+5 CR & Jag LD+5 A: stil
             på Sundby



De flesta tävlingarna är som ni ser hoppning och om det inte står något annat är det med A:0/A:0 som bedömning! :)

Varför Div 3 finalen är preleminär är ju för att vi inte vet om vi kommer dit eller inte. Men förhoppningsvis så gör vi ju det!

På själva lektionsponnymästerskapet så får jag inte vara med, Comet inte går tillräckligt med lektioner osv. Det är lite tråkigt då oftast man kan vinna sååå fina saker och det är bedömning A:1a får det att kännas som en lite "större tävling". Men ska tävla de andra klasserna så det blir kul ändå!

Det här är hur min, Jossans, tävlingskalender ser ut och för de andra se lite anorlunda ut. :)

//Jossan


Inväntar släckten

Om ungefär en timme kommer min släckt hit för att fira mig! Helt galet, haha. Nej men det är jätte kul när dom kommer, för vi träffas inte speciellt ofta. Vilket är välldigt tråkigt, men då får man passa på på födelsedagar ;) 
Älskar födelsedagar! Sålänge det inte är min, haha. Uppmärksamheten är inte alltid kul, det är roligare att se någon annan göra bort sig lite grann, än att man själv gör det. Tråkigt nog är det ju så, i alla fall för mig ;)
Alltid att man säger " Det kommer bli sååå pinsamt sen!" "Nejdå inte alls!" När 'nejdå' personen sen fyller år kommer det låta " Gud vad pinsamt, tänk om jag spiller på någon!"
Alltid är det så, eller? :) 

En bild jag tog när mina vänner precis åkt hem. :) // Mathilda

Världens bästa tjejer!

Vi hade jätte trvligt igår, tyckte i alla fall jag! Och det hoppas jag dom också hade. Vi kom hem till mig på fredags kvällen typ åt och fixade lite saker. Sen hämtade vi Cajsa och när jag kommer hem så står världens snyggaste och godaste tårta på bordet som dom fixat till mig! :D
Känner att jag har världens bästa vänner!
Senare, typ vid tolv kollade vi på Mirrors. Den var jätte creepy men endå inte. Erkänner att jag blundande då och då, men det var nog bara bra. För att bli av med det läskiga från skräckisen sen så satte vi på en komedi, Bad teacher tror jag den heter. Den var bra! Men såg nog mindre än halva, sen somnade jag :S HAha! Asså, jag är hopplös med det, jag somar alltid när vi kollar på film! Läskiga filmer kan jag hålla mig vaken på, men andra..det är jätte svårt. Räcker med att jag lutar huvudet åt sidan så sover jag typ.
Men vi sov någon timme efter det i alla fall. Idag så tog vi det mest lungt spelade kort typ :D Var ute en liten stund, hade trevligt :) 
Tänkte lägga ut lite bilder sen kanske, lovar inte. Beror på om jag hinner. Men jag ska satsa på det! :D Nu ska jag sova så jag inte är jätte bitchig imorgon, hehe. Godnatt! // Mathilda

The Hangover!

Nu sitter jag och kollar på the hangover. Tror att den är sjukt rolig då jag sett tvåan som var det!



//Jossan

Ridningen igår och idag

Hoppträningen
Den gick ganska bra!  Vi hade en båge med två små cavalettis så vi jobbade lite med det vi gjorde sist, att få hästarna mjuka i båda sidorna. Vi hade också ett par plastmattor, ett smalt räcke, ett räcke och en oxer. Det gick mycket bättre redan från början på bågen vilket kändes super! Resten gick också bra, dock blev Comet ganska så stark som han kan bli ibland.

Utevolten
Idag red vi på utevolten. Jobbade lite uppmjuknande, volter, skänkelvikningar och sånt. Sedan jobbade jag lite med några delar som ska vara med i programmet och kände lite på om det var något jag behöver träna lite på. Det gick jättebra med tanke på att jag inte är så pigg eftersom vi varit hos Tilda. Jag har hittat massa nya knappar på Comet den senaste veckan och det känns hur bra som hellst inför lördag!

//Jossan

Hoppträningen

På hoppträningen igår fortsatte vi lite med det vi gjorde förra veckan. att hoppa på böjt spår. Sen hoppade vi två olika plastmattor, en av dom var tydligen med på meetinget förr förra helgen och det var många som hade reagerat på det. Framridningen tycker jag gick bra, hon var framåt och lyssnade nästan hela tiden för mina hjälper. Men sen när vi började hoppa blev det kaos typ! Vi skulle hoppa över små bockar, upphöjda bommar typ, på böjt spår. Redan efter första gången så var mina ben typ slut. Jag förstår inte varför, för jag hade ju inte ens hoppat innan och borde inte bli trött av det lilla, dessutom så behövde jag driva välldigt mycker mer! Eftersom hon är så himla stel i det vänstra varvet så kräver hon mycket mer skänkel där för att hon inte ska hoppa med huvudet utåtställt och byta galopp. Men det var jätte svårt! Sen blev jag ju tröttare för varje gång jag red på bågen, men tillslut fick jag till det. I andra varvet sen så var det lite lättare eftersom hon inte går och drar huvudet utåt, istället inåt i det här varvet. Då blev det ju lättare att hålla mer på yttertygeln och inte behöva hålla på inner för att ens få kontakt med henne.
På mattorna sedan så trodde jag att hon skulle titta lite, för hon brukar inte tycka så mycket om dem. Efter andra gången brukar det gå bra, men hon tittade inte alls på dom. tyckte bara att det var välldigt kul! :D
Mina ben var fortfarande slut men det gick bra i alla fall, där var det ju inte varv på varv liksom. 
Så min Dixie skötte sig bra, trots bytena till kors och fel i galoppen, men det var ju tack vare mig det blev så. Det var inte min dag helt enkelt! Bättre lycka nästa gång, dessutom sa min tränare att jag var mycket bättre i sitsen igår, så då blev jag lite gladare :P 
Sen var pinsessan jätte gosig i boxen ;) Bästa heesten! 
:) // Mathilda

Allsvenskan div 3


Den här terminen ska vi ju vara med och tävla i div 3 i hoppning, så jag tänkte berätta lite om det.
Man tävlar en LD med stil bedömmning. Det är en lagtävling och man kan ha max 4 och minst 3 personer i laget. De tre bästa resultaten räknas sedan och det laget som har minst fel och bäst stil vinner (A: stil).
Det är två stycken grundomgångar och två stycken grupper som tävlar. Från båda grupperna går den hälft av lagen som har gjort bäst ifårn sig i båda omgångarna vidare till en gemensam final.

//Jossan


So och äckel väder!

Sitter just nu på so lektionen, sååå tråkigt. Vi har historia och jag skriver just nu om kalla kriget. Vi har lunch om typ tio minuter, så borde ju skriva i boken och inte här. Men så blev det inte ;)
Man blir inte mer taggad pga vädret, snö och regn.. Jag som ville rida ute idag! Men det blir förhoppningsvis en inne lektion till. Även fast jag vill rida ute så vill jag inte göra det i det här vädret. Jätte taggad för hopplektionen i alla fall :D Hoppning med Dixan ;) <3
Efter lektionen kommer ju då Jossan, Bella, Johanna och förhoppningsvis Cajsa hem till mig. Överaskningen de gjort åt mig vill jag ha reda på nuuuuu!
Ni får också reda på det sen ;) Antagligen imorgon :D // Mathilda


Överraskning!

Idag har jag varit och fixat en överraskning till Tilda hemma hos Bella! Vi hoppas att Tilda kommer att tycka om det lika mycket som vi gör. Den enda ledtråden som vi har gett Tilda är att den är rosa, vit, blå och kommer att ha en roset. Lite klurigt! Jag har även köpt presenter till Tilda som jag är nöjd med och jag hoppas att hon tycker om dem.



Imorgon är det hoppträning och jag är super taggad för att hoppa! Sedan bär det av mot Tilda och det kommer förmodligen att bli grymmt.

//Jossan


Nationella i engelska

Nu har vi nyss gjort klart läsdelen av nationella i engelska. Det kändes inte så svårt så hoppas att det gick bra! Nu har vi en rast och ska snart göra hördelen.
Senare idag ska jag gå till centrum och köpa present till Tilda! Tror jag vet iallafall en grej som jag ska köpa :)

//Jossan


Världscupshelg!

I helgen är det världscupshoppning och dressyr! :D Det ska jag försöka titta på. I alla fall på söndagen litegrann. För på fredag har jag hoppträning sen kommer mina vänner hit, så då blir dcet inget. Kanske kollar lite på lördagen, när dom åkt hem. Annars finns det ju Svt Play! :D
Nämligen så att jag fyller år på måndag och då kommer mina tjejkompisar hit typ! Det kommer bli sååå kul!
Förhoppningsvis så blir det inte så farligt väder, men de säger att det kommer bli värrew än förra helgen :S Vill inte! Det ska bli sommar snart, inte mer vinter. Nu måste jag tyvärr gå och lägga mig så godnatt! // Mathilda


Plask!

Idag red vi ut i ett super väder! Vi galopperade ganska mycket vilket hästarna tyckte var superkul. Comet tyckte även att det var väldigt onödigt att galoppera brevid vatten pölarna när man lika gärna kan gallopera mitt i dem så att det stänker riktigt härligt! Lagom lerig under om bakbenen, undermagen och mellan frambenen sedan. Lite konstigt att få upp lera mellan frambenen kanske, men är man speciell så är man!

//Jossan

Vad vill ni?

Något speciellt ni vill att vi skriver om? :D Bara att säga till, komentera eller maila oss på [email protected]
Vi är öppna för massa förslag! Speciellt som jag kan få lite ide torka ibland ;) 
Kraaam!! // Mathilda
:D :D :D

Mattelektion..:/

Nu har vi precis ätit, inte mysig mat direkt! Men i alla fall så ska vi ha våran sista lektion, matte...
Jag gillar inte matte, jag tycker det är jätte svårt! :O Sen slutar vi och tänkte gå till centrum medan vi väntar på bussen. Jag tänkte köpa ett gott äpple eftersom maten var så dålig. När jag kommer hem sen så ska jag typ plugga, tråååkigt ;) Sen ska jag ju då springa med min kusin. Det ska bli kul.
Kommer försöka hitta på något kul att ikväll sen ;) Hejdå! // Mathilda


Godmorgon.

Nu taggar jag NP i engelska, muntliga. Usch, är fett nervös inför det. Jag gillar inte att prata på det sättet liksom, och det blir så pinsamt om man gör fel! :S 
Sen är det en ganska kort dag, slutar tjugo över ett. Och då ska jag hem direkt, är hemma redan klockan tre. Så då tänkte jag plugga lite innan jag ska ut och springa med min kusin, hoppas det inte är lika blött som det var i måndags! 
Men nu måste jag gå till bussen, hej då! // Mathilda

Lyckad dressyrlektion!

Idag gick det jättebra på dressyren! Redan i början så  hittade Comet en bra form och det känndes det som om jag hade mer ork än vanligt efter två dagars vila. Först jobbade vi lite på en volt innan vi började jobba med skänkelvikningar och övergångar.
Vi gjorde skänkelvikningar i skritt på förlängda hörnlinjen och sedan travade vi längst långsidan. När vi gjort några skänkelvikningar la vi till att vi skulle börja trava efter halva. Ibörjan ville Comet flytta jättemycket, gå rakt fran, flytta jättemycket, gå rakt fram istället för att flytta jämt hela vägen. Men med lite jobb så gick det super! Fick även den mer samlade formen som jag har letat efter några skänkelvikningar. Väldigt nöjd med dagen!
Har även anmält mig till det sista KM-kvalet i dressyr som är nästa lördag. Känns bra då jag verkligen rider igenom honom innan tävlingen dagen efter och jag hoppas att det går lika bra som idag!

//Jossan

Lite kort om dagen.

Vi hade NP i sv imorse, det muntliga och sista delen i svenska! Så skönt att all svenska är klar nu! Det gick ganska bra hoppas jag :)
Resten av dagen i skolan var inte så farlig. Sista timmen hade vi idrott, då var vi på Friskis och hade någon styrke sak. Vissa saker var ganska jobbiga, orkade inte göra allt seriöst, hehe. Så det blev inte så farligt jobbigt.
Vi gick runt lite i centrum medans vi väntade på bussen, jag hittade en ny blus och en bikini som jag bara måååste ha! Tänkte köpa dom efter helgen ;)
Sen åkte vi till Roo och red, det gick ganska bra tycker jag. Är välldigt nöjd! Jag lyckades sitta bättre och Gilbert jobbade riktigt fint i slutet! Så det gick allmänt mycket bättre än vad det brukar ;) 
Nu sittar jag och taggar inför lite plugg, får se hur det går! Vill ju helst göra som katten, lägga mig ner och sova..! 
Önska mig lycka till! ;) 
Ni får lite bilder också som jag fotat under förra, och den här veckan. // Mathilda

Fullt upp!

Från och med nästa vecka kommer det att vara fullt med tävlingar. Så taggad! :D Kommer att skriva en liten tävlings kalender sedan när jag har tid!

//Jossan


Våt springtur!

Sitter just nu och väntar på att maten ska bli klar. Har precis kommit hem från min lilla springtur i skogen, tillsamans med min bror och farmors hund Tassa. Hon tyckte det var välldigt mycket som luktade gott, så när hon inte fick följa efter så blev hon lite gnällig. Men annars gick det bra. Det var dock extremt blött på ett ställe, så jag sprang resten av vägen hem med dyngsura skor! Jag skojar inte, dom var inte mysiga ;) Så mina fötter var ganska våta när jag kom hem. Men det var skönt med en liten springtur!
Nu blir det plugg sen lite efterlängtad sömn. Godnatt på er sedan! // Mathilda
Min söta katt, Findus, som jag fotade lite på för någon dag sedan. ♥

Control your dreams?

Man undrar ju om det här verkligen fungerar, kanske ska prova någon gång?
How to control your dreams
//Jossan

Spring is here to stay

Jag satte mig ute en liten stund bara för att få lite frist luft. Solen värmde, fåglarna sjöng, fjärilar flög, ännu fler blommor har kommit och det var inte mycket snö kvar. Helt underbart och nu får vi hoppas att det inte kommer någon mer snöstorm utan att våren är här på riktigt.



//Jossan


Hemma...

Nu sitter jag hemma ner mosad i min säng istället för att vara i skolan. Jag mår alltså inte så bra, förkyld, ont i huvet osv. Inatt sov jag hur dåligt som hellst. Jag kallsvettades och dörmde saker som jag inte vet om jag gjorde på riktigt eller inte. Sedan vaknade jag av mitt alarm och kännde att jag inte mådde så bra. Då gick jag upp en stund och sedan gick jag och la mig igen. Då sov jag i ca tre bra timmar.

//Jossan

Sushi!

Sushi är något av det godaste jag vet och våran middag idag!

//Jossan


Plugg nästa

Vi har fixat lite med designen idag och upptäckte att det fanns så man kunde välja kodmall till alla olika sidor. Har förut bara trott att man inte kunde ändra något annat än framsidan.. Så nu kan vi fixa mycket bättre designer!
Men nu ska jag sätta igång och verkligen ta tag i plugget som jag borde ha gjort för länge sen.



//Jossan

Få starter

Jag kollade på resultaten från Sollentuna tävlingen (som vi skulle ha varit med på). Det skulle ha varit ca 280 starter men knappt hälften var med. Vi var alltså inte de enda som inte ville riskera att ge oss ut på vägarna. Men de som ändå var med på tävlingen tror jag hade vinterdäck på bilarna, bodde nära, bodde där det hade plogats, bodde där det inte snöat så mycket eller bara var tillräckligt dumma för attt ge sig ut ändå.
Det är så tråkigt att vi inte kunde åka dit då jag är riktigt tävlingssugen och det verkar vara en bra tävlingsplats.


Bild från Sollentunas hemsida.

//Jossan

Bästa laget! ♥

Kom då precis hem från Skånsta, är jätte glad och stolt över vårt lag som tagit oss tillsammans ända till final. Och dessutom vinner hela alltihopa!! :D Vi mötte Gladö RS och Sundby RK, alla kämpade så gott de kunde, men vi lyckades hålla oss på minst fel. Därav vinsten.YAY! Toppenavslutningn på mina ponnycups år. Jag får ju då inte vara med nästa år, hoppas verkligen att det kommer gå lika bra för de andra som kommer vara med, och att de lär sig lika mycket som jag har gjort. Dessutom att de kommer ha lika kul!
Tillbaka till idag. Jag hade Max, en ganska seg C-ponny som tycker det är kul att hoppa men kan va lite feg, men han brydde sig inte alls idag. Men gud så seg han var, men jag förstår honom endå. Vi var ju tre klubbar där idag, alltså tre olika ryttare skulle rida på honom. Och jag red dessutom i sista gruppen, så då hade han redan gått två gånger med andra ryttare. Men han kämpade väl ;) Var nära till stopp flera gånger, gick såå långsamt. Men vi tog oss runt felfria! Söta ponny! ♥ Han var jätte go och gullig ;) 

Jag och Max över sista hindert, vi var ganska slut båda två, men tror han var tröttare ;) 
Dagen slutade i alla fall med att Roo tjejerna åkte hem med varsin sånnhär!
:D // Mathilda

Irriterad..

Nu är det strax dax att ge sig av mot ponnycuppen! Men jag är lite irriterad för att det är typ fint väder ute. Det var lixom bara igår det var hemskt väder, just när vi skulle tävla. Det gör mig ganska irriterad..
//Jossan

Tävling hos Ponnysmurfarnas!


Filmdags!

Nu ska jag kolla på film om fem minuter! Hoppas den är bra, det är någon som mamma och pappa valt typ. Om den inte är bra byter vi ;) 
Kommer kanske och skriver något mer innan jag lägger mig för idag, ska upp tidigt imorgon också. Ponny-cups final!! :D :D
Fotade lite innan maten ;) Igår var det bara grönt ♥ // Mathilda

Några snabba svar :)

Här tänkte jag svara på några små frågor, hoppas det är kul att kolla igenom! :D

VILKEN KLASS GÅR DU I NU?
9an :D

HAR DU ETT FÖRHÅLLANDE?
Nää..tyvärr inte ;)

DIN ABSOLUTA FAVORITSERIE?
Vampire Diaries, galet bra!
( jag låter jossans svar stå kvar! ;) )

HUR FIXAR DU DIG INFÖR EN VANLIG SKOLDAG?
Tar alltid på mig kläderna sen går jag och typ sminkar mig. Efter det äter jag lite frukost och borstar tänderna innan jag går till bussen. Tar ca 50 min ;)

DIN FAVORITBLOGGARE?
Jag vet inte riktigt. Jag gillar ganska många bloggar, men har inte någon favvorit just nu.

GRÅTER DU OFTA?
Inte nödväntigtvis, men det händer.

SENASTE LÅTEN DU LYSSNADE PÅ?
Tror det var Liviu Hodor Feat. Mona - Sweet love :D 


HUR VAR DU SOM PERSON FÖR 1 ÅR SEDAN?
Inte så stor skillnad tycker jag från nu, kanske något osocialare, hehe.

EN DAG DU ALLTID KOMMER ATT MINNAS?
Dagen jag fick reda på att jag skulle få fortsätta hoppträna Dixie i iallafall nästan ett halvår till :'D

NÅGOT SOM UPPRÖR DIG?
Tjafs och bråk!

VAD GÖR DU JUST NU?
Svarat på några frågor ;)

Såå! Hoppas ni kanske kommer med fler frågor till oss alla tre, bara att komentera eller maila [email protected]
Kraaam! // Matihlda

Fredagen

I fredags så var det en riktig stalldag för mig! 
Först så red jag och en kompis ut barbacka i skogen, super mysigt! Liam tyckte det var super kul, men ganska äckligt med alla vattenpölar. Men gud vad stolt han blev sen när han hoppade över ett nersluttande dike med vatten i! ;) Jag åkte till stallet klockan åtta och kom hem vi elva, jag fixade massa saker i stallet och var ganska långsam.
Vid två satte jag ig på bussen till Roo för att hoppträna på Dixie. Det gick bra, framridningen var stel och hon ville inte riktigt lyssna när vi flyttade dom. Annars var hon pigg och frammåt. Och var hyfsat snabb med att öka och minska. Själva hoppnignen är jag jätte nöjd med, jag rätade upp mig mer och vi hade ett bra tempo! Så jag blev jätte taggad inför tävlingen som då tyvärr inte blev av. Men det kommer fler tävlingar :P Efter det så stannade jag kvar till nio, sluade rida halv sex, för jag fixade alla saker som skulle fixas till idag. Men det var ganska kul endå :P 
När jag kom hem så blev det middag sen smörjning av skor. Somna nog halv tolv, lite för sent dock :( 
Men nu ska jag fortsätta plugga, så jag kanske hinner klart idag. Heeejdå // Mathilda

Gårdagens hoppträning

Igår på hoppträningen så körde vi lite gymnastikövningar. Vi hoppade lite linier och studs, mest på böjt spår. Då kände man verkligen om hästen var sne åt något håll, Comet skjuter ut högerbogen. Vi jobbade med ett par olika bågar och i den första blev det jätte jobbigt i höger varv då Comet skjöt ut sin högerbog. Men sedan löste det sig och efter det gick allt super! I slutet så hoppade vi rakt över ett räcke med en galoppbom framför och en bakom. Alla hoppade hästar rakt tack vare jobbet på de böjda bågarna!



//Jossan


Snaaaark!!

Asså, jaa. Att jag skriver ett inlägg nu, när jag egentligen borde vara på tävlingsplatsen, är ju ganska konstigt! Men tror alla har märkt att det är snökaos ute :S Så vi på Roo kom inte iväg till tävlingen idag, det var tråkigt, men jag hoppar hellre över en tävling än att råka hamna i en olycka med hästar och allt! 
Så jag red Dixie här hemma istället. Jag försökte mjuka upp henne lite, det gick väl bra ibland. Jag hade inte riktigt orken att jobba henne, sen så är hon extremt stel. Och hon jobbade aldrig med bakbenen riktigt, men det gör hon inte speciellt ofta, hon gjorde det lite grann idag. Så jag är glad för det lilla! :D Men somsagt, så var det inte länge. 
Men jag är jätte glad för att fått rida henne i alla fall! Skulle vilja rida för Cajsa ( min ridinstruktör ) på henne, så att hon kan berätta mer hur jag ska göra. Det var det jag gjorde i stallet idag, när jag kom hem var jag inte alls torr, typ genomblöt. Hoppas det smällter snabbt nu! 
Här är min bebis i hagen idag. Hon var inte så taggad på att gå ut faktiskt.
// Mathilda

Ingen tävling

Det var sommardäck på bilarna, snöade jätte mycket och var snorhalt. Så vi valde att inte ge oss ut med transport då det var tillräckligt svårt att ge sig ut med bara bil. Synd då jag verkligen var taggad, gått upp tidigt och allt. Men man vill ju inte riskera att det händer något med hästarna. Efter som vi ändå var i stallet så tidigt blev ett lätt pass i rudhuset.
Eftersom att vi inte var med på den här tävlingen ska vi anmäla oss till en annan tävling så att våran ridlärare, Cajsa, kan se formen på alla hästar och se hur alla beter sig på en utetävling. Den är strax innan första div 3 omgången vilket inte är helt optimalt men det är så det får bli. Tävlingen är på Väsby ridklubb.

//Jossan

Fixar inför tävlingen

Nu har vi haft hoppträning, berättar mer om den när jag har tid. Men nu håller jag på och smörjer, packar in saker ibilen och fixar alltå allt inför tävlingen! För mig är det vicktigt att allt är väl puttsat och snyggt inför tävlingar. Jag är väldigt petig när jag tex smörjer och putsar skorna, så det tar sin lilla tid. Men det tycker jag att det är värt!

//Jossan

På väg till Roo :D!

Nu sitter jag på bussen påväg till Roo Gård! Jag är super taggad för dagens hoppträning på min lilla älskling som jag även ska starta i sollentuna imorgon. Så himmla taggad! När jag hoppat klart ikväll så kommer jag borsta min häst så noga som möjligt så hon är ren, sen smörja hennes saker. Måste även fixa massa andra saker, typ som. Hönät, martingal, transportskydd, borstar, hink, extra tyglar, extra sadeljord, extra schabrak, benskydd, grimmskaft. Ja, det är en hel del, och jag har säkert missat ganska mycket också. Så det kommer bli en sen kväll i stallet och hemma. Men det gör inte så mycket faktiskt, för det är så himmla kul att åka ut och tävla :D 
Kommer antagligen bli en ganska kass uppdatering, eftersom alla på den här bloggen ska iväg imorgon. 
Kommer berätta hur det gick med allt ridande sen. Kram! // Mathilda 

Min bebis när vi släppte ut dom på bete efter sista lokaltävlingen innan förra sommaren ♥


Tackeld a horse?



Tyckte synd om hästen på bilden och undrade lite vad den hade gjort för att komma så där. Sen läste jag texten och f'n vad jag garva, asså typ dör!

Min dag :)

Jag har hunnit med ganska mycket saker idag tycker jag! Även fast jag vaknade halv elva imorse pga att min yngsta kusin ringde och frågade om vi kunde göra något. Halv tolv åkte jag till stallet. Min kusin följde med, så jag red inte alls länge. Sen tog vi bussen hem, som vi var extremt nära på att missa :O Vi typ fikade när vi kom hem och spelade massa spel som jag inte spelat på jag vet inte hur länge! Det var faktiskt ganska kul att göra det igen, haha! När hon åkt hem så var jag ute och joggade med min andra kusin, hennes storebror. Efter det så har jag typ slappat framför datan. Vilket jag egentligen inte borde gjort, eftersom jag har galet mycket plugg som ni vet. Sen så är resten av lovet fullbokat. Stallet kl åtta på morgonen imorgon, efter det ska jag åka till Roo och hoppträna och fixa massa saker inför tävlingen på lördag. Uppstigning klockan fyra sen på lördagen, kommer antagligen komma hem ganska sent. På söndagen sen så är det ponny-cups final på skånsta klockan tio. Kanske hinner med något plugg på söndag eftermiddag, men det känns som att man kommer vara ganska slut då. Men det kommer bli ett roligt slut på lovet i alla fall!  Det är jag glad för :) Förlåt men det blir ingen bild denna gång, får bli någon annan dag. Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon! Godnatt! // Mathilda

Tävlingen på lördag

Tävlingen som vi ska till på lördag är på Sollentuna RK. Där ska vi tävla en LD+5 och en LC. Första start är klockan 8 och hästarna ska vara lastade klockan 6:30(!). Så det blir alltså en väldigt tidig uppstigning. Men jag är hur taggad som hellst för årets första "ricktiga" tävling!



//Jossan

Seg start..

Det har varit segt att starta igång med allt och jag har knappt gjort någonting. Så nu har jag tagit en paus med förra veckans ponnyakuten, som jag missade, och lite godis. Efter det ska jag ta nya tag och verkligen få klart allt med början av att fixa numret på min nummerlapp!



//Jossan

Lektionen!

Jag är jätte nöjd med lektionen igår! Vi jobbade mest med min sits, det behövs verkligen. Men i slutet så gick det faktiskt välldigt bra och jag hade förbättrat sitsen enormt. Hoppas jag kan hålla kvar det där nu. Upptäckte ochså, att när man kommit ner i den "rätta" sitsen så var det inte så himmla jobbigt, men det var lätt att tappa. Men annars när jag försöker sitta rätt så är det galet svårt och galet jobbigt. Hans form brydde vi oss inte så mycket om, eftersom jag måste komma först med att rida rätt. Men i slutet blev det lite bättre.
Idag så ska jag åka dit igen, men tänkte då ta en tur utomhus. Men blir en kortare tur pga att min kusin ska följa med.  Så det får bli en långtur imorgon istället. Dressyr sadeln blir det naturligtvis, så jag kan träna på den där sitsen ;)
Bilden är inte ny, den är ifrån typ sportlovet eller så. Ska se om jag kan få några nya idag. // Mathilda

Fixar dag!

Idag ska jag inte till stallet. Comet ska vila och jag ska fixa massor av saker här hemma. Jag vaknade med ont i halsen så det passar ju bra att jag inte ska rida idag. Ska äta massa frukt idag så jag inte blir sjuk då det är tävling på lördag!
Men idag ska jag iallafall städa mitt rum och göra läxor osv. Sånna här tråkiga saker som måste göras och jag har inte så mycker tid i helgen till att göra läxorna så allt måste bli klart idag.



//Jossan

Igenridningen

Det gick inte riktigt så bra som jag skulle ha velat idag, ville ju ha en perfekt lektion. Vi skulle göra skänkelvikningar och ha hästarna ställda åt fel håll. Då kunde inte Comet komma undan arbetet, blev jätte stretig och ville inte alls. Så jag fick ett spö och då blev Comet jätte spänd men sedan lugnade han ner sig. Tillslut gick det mycket bättre och sedan jobbade vi lite med galoppfattningar på en åttvolt. Då gick det jätte bra! Nu ska jag bara fortsätta kämpa på att samla ihop honom mer och bara göra allt bättre.

//Jossan

Liam :D

Tänkte snart fixa lite lunch, har pluggat litegrann annars bara suttit framför tven typ ;) 
Efter lunch, på eftermidagen eller så, så tänkte jag ta med mig hunden på en springtur i skogen. Sprang inte igår så nu är jag taggad för det igen! Ikväll sen så ska jag rida lektion på Liam för första gången. Ska bli roligt. Jag kommer rida kl sju för en tjej som har några hästar i stallet, och som förut jobbade på Roo Gård. Tänkte åka upp någon timme innan och pyssla en hel del med hästen. Det blir säkert jätte kul! 
Kommer kanske något om lektionen senare ikväll sen.
Där står hästarna ihagen, påvag fram till mig. Liam är skimmmeln ;) // Mathilda

Löshoppning!

Idag ska jag vara med och löshoppa några hästar i stallet. Jag tycker att det är superbra med löshoppning för mindre erfarna hästar då de får träna på att hoppa ordentligt själva. De får träna på att komma rätt och att bara hoppa helt enkelt. Så det ska vara roligt att vara med!



//Jossan

Igår

Igår red jag ju då lektion :) Jag hade Gilbert somvanligt, en helt underbar häst! Började med att ryckta honom i typ en och en halv timme. Han fäller fortfarande som skjutton på magen och rumpan. På halsen har hans fina sommarpäls kommit fram! På lektionen, som jossan också skrev, så jobbade vi mycket med att mjukgöra hästarna. Vissa hästar har stått sen i torsdags, och vissa hade tävlat ganska mycket under helgen. Gilbert hade då stått sen i torsdags, så jag väntade mig att han skulle vara lite springigare och välldigt stel. Men det var han inte! :D Han var lugn och lyssnade på mig hela lektionen, det var under ett tag då vi red tre serpentiner, då man skulle gallopera i varannan båge, som han blev lite taggad och stressad. Men vissa galoppfattningar  ♥♥ Helt underbara! Fårmen var lite sissådär, jag orkade inte driva så mycket som jag velat så fick inte riktigt ihop honom. Men  när vi travade dom lite långa och låga som gick han så en stjärna, tycker i alla fall jag. Älskar den hästen! 
Blir nog honom jag rider på km-kvalet i dressyr istället för Dixie. Dixie är ju ganska stel och ojobbad, och henne kan jag inte jobba med lika ofta eftersom hon går på andra lektioner. 
Så jag är i alla fall ganska nöjd över lektionen igår, jag måste bara tänka på att få bak axlarna och fram höffterna så jag pallar jobba med magen, kommer ta tid men någon gång tycker jag att jag ska fixa till det där. 



Jag och Gilbert på banan, påväg till ett hinder. Jätte snyggt! verkligen, speciellt mitt ansikte alltså ;)
Bilden har en söt tjej som heter Evelina tagit.
// Mathilda

Dressyrpasset

Det gick helt okej idag! Vi jobbade med mycket övergångar för att hästarna verkligen skulle jobba under sig. Jag måste fortfarande tänka på att samla ihop Comet mer. Nästa lektion ska gå superbra har jag bestämt mig för och det blir redan imorgon då jag ska rida igen! Jag ska verkligen rida och ta vara på lektionen imorgon.

//Jossan

Kim

Nu sitter jag hemma i soffan och har nyss bytt på och gjort fint hos min kanin! Även hans filt som han brukar skutta på ska tvättas (han går inte på golvet så han har en filt). Min kanin är en svart och vit pojk hermelin som heter Kim. Han är ca 8 år gammal och jag köppte honom själv när han inte alls var gammal.
Kim har var väldigt skygg när vi först köppte honom. Nu är han knappt skygg alls, men han tycker inte om när man bär upp honom, annars är han jätte gosig!



//Jossan

Bussen!

Sitter alltså på bussen just nu på väg till stallet! :D Jippie äntligen!
Förhoppningsvis så kommer det komma några människor på bussen så att man inte sitter själv, det är ganska tråkigt. Väl uppe istallet sedan så kommer jag att träffa massa härliga människor som jag saknat ordentligt! Så jag ser framemot en bra kväll! :D Ha det bra så länge // Mathilda

Galet.

Att kunna måla/rita som vissa gör skulle vara ganska roligt. Det är helt sjukt hur de kan måla så realistiskt!

http://www.youtube.com/watch?v=vRAYRw-msbk
http://www.youtube.com/watch?v=iybQwiJWToM&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=ud69MqRB9EM

//Jossan


Godmorgon :O

Ja, godmorgon på er! Vaknade för en halvtimme sedan typ, halv åtta alltså. Helt galet! Varför vaknar jag nu? Jag vill sova ju, jag somnade runt tre igår typ, vet inte riktigt men kvart i tre kanske. Så tycker jag borde sova längre än till halvåtta? Men det fick jag tydligen inte, och tyvärr har jag fått ganska ont i halsen :( Hoppas verkligen inte att jag kommer bli sjuk igen.
Nu i alla fall! Så tänkte jag gå ner och äta frukost, sen titta på tv typ. Sen tänkte jag ta tag i det där plugget, gjordes inte igår. Hehehehe....
Förhoppningsvis så ska jag träna idag också, men det blåser som skjuttsingen ute! :O Så får se vad jag hittar på, egentligen hade jag faktiskt endå bara tänkt att gå idag, har träningsverk och sen har jag hört att det inte är bra om man springer varje dag? Jag vet inte, VAD tror ni? Så tänkte gå istället och kanske knäppa lite bilder på blommorna jag såg från gårdagens runda. Vid två sen så kommer jag sitta på bussen till stallet! Äntligen!! Har inte ridit på en och en halv vecka.. Så nu är jag välldigt taggad för dagens dressyrlektion.
Förhoppningsvis får ni reda på hur det gick redan ikväll, annars kommer det imorgon eller så ;)
Nu fick jag lust att bjuda på en liten bild, men på vad? Det har inte vart så mycket hästbilder här på ett tag tycker jag, så det får bli en sån ;)
Hejdå! ;) // Mathilda

Bildbomb från Idre! #2

God middag på världshuset med massa trollerier. ;)
God mat på Charlies! :D
Det var bilderna från Idre, tyvärr så hann jag inte fota något när vi åkte i backen. Det hade vart lite kul att få se bilder från det, men tyvärr blev det inga. Hoppas ni gillar dem! ;) // Mathilda

Dagen

Idag så städade vi där vi hade sovit och sedan kollade vi på miniormästerskapet, jag tyckte det var ganska gulligt! Efter det så gick vi upp och fixade hästarna. Jag vet inte hur länge vi stog och rycktade, kanske 2 timmar eller något! Sedan red vi på utevolten i det fina vädret :) Jag satt ner och travade mycket, det käntes i magmusklerna tillslut! Jag jobbade lite på volter, lite skänkelvikningar och så för att få honom mjuk ocg i en ganska låg form.

//Jossan

Övernattningen!

När jag kom till stallet gick jag upp till kulles. Sedan skrittade jag och travade jag lite ute med en annan tjej som tävlat för att hästarna skulle få sträcka på sig lite. Det blev inte en idyllisk uteritt om man säger så! Efter ridit tvättade jag rent Comets krubba och vattenkopp. Duktigt!
Sedan var det dax att gå ner och agera ledare. Vi fick vara med i stallet när de fixade hästarna och sedan hålla lite lektion! Alla red på utevolten och sedan tog idläraren in dem en och en i ridhuset så de fick rida igenom programmet. Vi fick hålla lektion på utevolten för de som inte var inne i ridhuset. Det var lite annorlunda! Man försökte hålla det på en lagom nivå för alla så att det inte blev för tråkigt och inte för svårt. Vi visste inte om de kunde skänkelvikningar osv så vi körde inget sådant. Känns inte som att det är så bra att gå igenom något sådant. I slutet så fick man då lite dåligt med idéer men annars var det faktist jätte roligt!

//Jossan


Hata plugg..

Är det någon mer än jag som verkligen inte tycker det är speciellt spännande att plugga på lovet? Antagligen ;) 
Jag har galet mycket att plugga på känns det som, men tänker inte säga vad. Tror ni inte skulle tycka det var så intressant faktiskt. Njut av påsk lovet utan läxor istället! Men jag vet inte, ni kanske också har massa plugg som behöver göras? 
För att lätta upp stämningen efter allt pluggtänkande så bjuder jag på två bilder från förra sommaren istället ;)
Kram på er!
Min fina kisse, Findus ♥
// Mathilda

Vill ha sommar nu!

Städar just nu mitt rum, det går inte speciellt bra. Hehe.. 
Det råkar nämligen finnas en dator i rummet som tar all konstentration från städningen. Tänkte ta mig ut och springa idag också, var ju ute igår. Och det var helt underbart härligt, fint väder och massa frisk luft. Jag sprang med farmor och frafars ena jakthund. Trodde hon skulle dra överallt så fort hon kännde doften av ett rådjur eller så. Men hon drog nästan inget alls, i alla fall inte om man tänker på hur mycket hon kunde gjort det :P
Så jag tänkte nog ta ut henne imorgon också, om jag får för farmor och farfar såklart. Det är nog bra för henne också tror jag.
Sommar! Gud vad jag längtar! Ligga på bryggan och sola, sena varma kvällar med kompisar eller familjen. Varmt väder! Sommaren är helt underbar alltså ;) Vad tycker ni? Är sommaren den bästa sesongen på året?
Här är en bild från i sommras som jag tycker välldigt mycket om, och är ganska nöjd med faktiskt.
:D // Mathilda


Bildbomb från Idre! #1


Bilderna härifrån och upp är tagna när vi åker i bilden, det var jätte mycket mer jag ville fota men det var svårt när det gick fort.
Myyys!!
En liten del av parkeringen på torget. Backen man ser i mitten är västbranten, liften vid sidan är väst 6:an ;)
Två grejer jag blev riktigt sugen på. Snowboarden är ju helt underbar, och skorna var ju inte dåliga de heller. Men tyvärr kom inga av dem hem. Det kommer komma några fler bilder lite senare.
:D // Mathilda



Övernattning

Idag är det övernattning i stallet för de lite mindre. De har en chans att rida igenom ett dressyrprogramet som vissa ska rida dagen efter då det är miniormästerskap! Jag ska vara där och "vakta".
Innan det ska jag skritta ut en sväng på Comet i det fina vädret!



//Jossan

Veckan i Idre fjäll

Jag åkte till Idre förra lördagen. Det tog ca 6 timmar att åka upp, men det var det verkligen värt! Jag åkte snowboard hela veckan. Jag åkte skidor förut, när jag var mindre, sen ledsnade jag på det. Vi hade jätte fint väder hela veckan, sol nästan helatiden. Det blåste ganska mycket de två första dagarna, då gick det nästan mer bakåt än frammåt i backen ;) Jag åker fördetmesta i blåa och röda backar, men i slutet åkte jag även i några svarta. Önskar att jag började göra det tidigare, det är superkul. I alla fall jag tycker att det är roligare att åka om man har någonting att träna på.
Vi åkte inte bara i backen utan vi gjorde andra saker också. På tisdagen badade vi, det var ganksa kul faktiskt ;) Men lite tråkig pool måste jag säga, den var helt rak liksom. Inga grejor i den eller så. På onsdagen åt vi ute på värdshuset. Det var riktigt trevligt, det var grillkväll med trollerier typ. Det var en trollkarl där, han var helt galen. Förstår verkligen inte hur han gör vissa saker! Han snodde ett vinglas från vrt bord utan att vi märkte det, vipps så hade han det i handen liksom. Jag fattade ingenting ;) 
På torsdagen bowlade vi, jag kom tvåa! Jag brukar alltid förlora eller komma näst sist typ. Men den här gången så ledde jag hela tiden enda fram till de tre sista gångerna. Då drog min pappa om mig och slutade på 173 medans jag hade 172. Gissa om jag blev arg! Haha! Men det var välldigt roligt i alla fall. Resten av veckar fortsatte vi åka somvanligt och åkte sedan hem på lördagen.  Vägen hem var inte lika kul, visst känns det som att hemvägen alltid är längre? Eller jag tycker det i alla fall. Det är ganska skönt att vara hemma endå, men hade gärna åkt några dagar till i backen ;) Kommer med bilder ikväll, här kommer en av dem. // Mathilda

Glad påsk!

Sitter just nu och snaskar på lite påsk godis! :D Hehe, jag är en lite godsråtta. Om en stund tänkte jag åka upp till stallet och ge hästarna varsitt påskägg med morötter och äpplen i. Sen kommer Liam få något lite extra, eftersom han fyller år idag! Han kommer få lite extra morötter ;) Jag är ganska taggad faktiskt, men vågar jag ut i skogen..? Jag är typ inte vänn med skogen, lite fånigt men det är ganska kusligt i skogen tycker jag.
GLAD PÅSK! // Mathilda

Vaknat tidigt..

Idag vaknade jag 10 i 8 *suck*. Jag som trodde att jag verkligen skulle få sova ut idag och sova ikapp de timmar jag missade igår. Men nej, jag ska vakna tidigt och få flera timmar att sova igen.
Nu hinner jag iallafall göra massa bra saker innan stallet. Men jag kommer att vara så trött ikväll!


//Jossan

Hemma igen!

Hejsan igen! Kom hem från underbara Idre Fjäll för några timmar sedan. Har haft en helt underbar vecka som jag tänkte berätta om lite senare ;)
Just nu sitter jag i alla fall farmför tven och kollar på Harry Potter och halvblodsprinsen i pauserna på Pirates of the caribbean. Tycker att man kan skippa reklamer faktiskt. Den är helt fantastiskt bra! :D Det är tvåan som går nu, Död mans kista. På kanal fem. Nu ska jag fortsätta kolla och sedan berätta om min vecka! // Mathilda

Rea på Hööks!


Funderar på att åka till Hööks någon dag kanske! Ska kanske köpa ett par nya chaps, mina är inte så hela. Dock letar jag stövlar och kommer nog inte hitta några. Jag har för lång fot och för smal vad... Men jag har kollat lite på några cavallo och får typ göra en liten måttändring. Men varför jag vill till Hööks är för att jag kanske ska köpa en ny tävlingströja!

//Jossan


Påskmeetinget!

Jag är jättenöjd med påskmeetinget! Kom trea i stilen första dagen, tvåa i A:0/A:0 andra dagen och ett stopp i de andra klasserna som vi inte hoppade 90 i. Det var min första andra placering och jag hoppade omhoppningen utan vänstra stigbygeln! Båda stoppen var mitt fel, jag gasade (skulle gå snabbt) och hade inte handen. Får tänka lite på det så kommer det här nog att bli perfekt. Så jag är super nöjd över honom och as taggad inför nästa tävling som är om en vecka!


//Jossan

On the bus!

Nu sitter jag på bussen på väg till stallet! Jag beslutade mig för att åka tidigare så att Comet får komma in och torka lite :) Det är hemskt väder ute, det snöar och är blött och leror ute! Comet har en jätte lång man, den går ner till frambenen nu och den är inte rolig att hålla på med om den är blöt! Pappa kommer att komma lite senare med alla mina saker då han inte har något att göra i stallet på ett tag.

//Jossan


Skoputs!

Nu håller jag på och puttsar mina skor. Jag har borstat rent, torkat av och smörjt in med skokräm, bara slut putsen kvar! Har även smörjt in skorna med fett. De är väldigt gamla skor så de mår bra av att bli infettade. Så nu ska det bara gotta in sig lite.

Jag är galet taggad inför imorgon! Vet dock fortfarande inte riktigt vilken buss jag ska ta..

Påskmeeting

Imorgon är det då Påskmeeting. Det är två tävlingar på fredan och två på lördan. Man sover i stallet och äter tre rätters midag i mellan.

Det jag ska tävla är:
Imorgon: stil 90, accumulator hoppning 80
Lördag: , lag hoppning 80

I lag hoppningen ska jag hoppa tillsammans med Bella! :)


//Jossan

Happy girl!

Nu har vi påsklov och jag han med den tidigare bussen till stallet! Egentligen skulle jag ha gjort ett prov på genteknik som jag inte har gjort, men våran lärare är lite vimsig så alla som gjort klart några frågor fick gå hem. Det gjorde att jag hann med den tidiga bussen så att jag slipper att komma hem sent!
Idag ska jag upp och smörja Comets saker då vi har Påskmeeting imorgon till på lördag. Kanske även skrittar lite med honom.

//Jossan


Ute mys och WE

Idag red vi ut på en mysig ritt till sandtaget och tillbaka. Det blev en riktigt mysig ritt!

Igår på våran dressyr var inte våran vanliga ridlärare, så vi hade en annan och fick rida working equitation. Det var super kul! Det var åtta olika hiner tex en bro, slalom, lyfra en kon och rida i en fålla. I sluter så körde vi igenom en bana som vi sedan körde på snabbast tid möjligt. Det är ett av momenten i WE:n och heter speed. Jag och Comet galopperade nästan hela banan, gjorde galoppombyten i slalomen och vi vann med ca 20 sekunder! Jag och Comet är inte tävlingsinriktade! ;)

//Jossan

Sista gången på Skånsta

Idag var då sista gången på Skånsta. Jag red Rebecka och vi hade lite mark arbete. Det var lite bommar på rakt spår, på en volt och ett litet hinder. Rebecka var super trevlig tycker jag, hon tyckte att det var jätte roligt att gå över ett litet hinder! Rebecka brukar ha ganska lätt att stressa upp sig, men hon var väldigt lugn. Hon blev lite stressad när vi hoppade över det lillahindret, annars gick det super!

//Jossan


Dagen

Idag har jag ridit Comet som vanligt. Vi rerd en stund i ridhuset och harn jobbade på ganska bra. I slutet travade jag honom lång och låg så att han verkligen skulle sträcka ut sig och komma upp med ryggen. Jag tror att han tyckte att det var ganska skönt att bara gå så samtidigt som det var bra för honom :)

//Jossan

Uppsats

Nu har vi so och ska leta efter saker att skriva en uppsatts om. Som om man inte tar chansen att göra lite andra saker ;) Jag tycker att den här uppgiften är grymt tråkig så jag kommer inte orka göra något och då kommer det bli panik arbete sista veckan för att hinna klart.. Men jag ska försöka jobba lite.

//Jossan


Söndagkväll

Nu sitter jag i soffan och äter melon och marabou cookies framför partaj. Lite mysigt så här :)



//Jossan

Biebertime.blogg.se

Jag varken gillar eller ogillar Justin Bieber. Men något jag gillar är novellen som skrivs på http://biebertime.blogg.se/! Den är sjukt bra och spännande. Jag är typ helt beroende! Det var inte länge sedan jag började läsa den, men jag har snart läst ikapp alla kapitel.



http://biebertime.blogg.se/
http://biebertime.blogg.se/
http://biebertime.blogg.se/

//Jossan

Förkyld..

Jag har vatir förkyld i ett par dagar och nu har jag även ont i halsen. Så det blir ingen ridning idag för min del. Comet känndes ganska så trött igår så det gör inget om han får stå och jag har en hel del att göra hemma. Min dag kommer typ att spenderas med plugg och städning istället för att vara i stallet, underbart..


//Jossan


RSS 2.0